Benzema két és fél góljával lazán megoldotta a kötelező házit a francia válogatott, igaz, ehhez azért kellett, hogy Honduras tíz emberre fogyatkozzon. És akkor még olcsón megúszták, néha kegyetlenül durvák voltak. Franciaország a sima győzelemre, a pihenésre és a sérülések elkerülésére figyelt.

Franciaország segítségére sietett Palacios is, akit még az első félidőben kiállítottak második sárgával, holott korábban azonnali pirossal kellett volna Pogba megtaposásáért. (És Pogbát is, törlesztésért.) A második sárgát azért kapta, mert felöklelte Pogbát – ők fura külön meccset vívtak –, a tizenegyeset pedig Benzema vágta be.

A második félidő legelején végleg eldőlt a meccs, Benzema kapufára lőtt egy beadást, de a Valladares kapus bepaskolta helyette. Miután épphogy áthaladt a labda a gólvonalon, a technikai újítás végre élesben is bizonyított.

A 72. percben ismét Benzema jött, ez már ismét egyértelműen az ő gólja volt, kegyetlenül fellőtte a rövid felsőbe a Real csatára.

Franciaország-Honduras 3–0 (1–0)
Porto Alegre, Estádio José Pinheiro Borba

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye (Mavuba, 65.), Matuidi – Valbuena (Giroud, 78.), Benzema, Griezmann
Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez (Oscar Chavez, a szünetben), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros, 58.), Garrido, W. Palacios, Espinoza – Bengtson (Boniek Garcia, a szünetben), Costly

Gólszerzők: Benzema (45. – tizenegyesből, 72.), Valladares (48. – öngól)

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés