Ideiglenes kapitányunk, Dárdai Pál szűkítette a válogatott Románia és Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőjére készülő keretét, mégis becsúszott két új arc is. Itt a 24 játékos, akikre számít a kapitány.

Dárdai 26-án megnevezett 29 játékost, akikkel belevág rövid kalandjába, a három meccsbe, amire elvállalta a kapitányságot. Sajtótájékoztatóján említette, hogy lesz egy 30. játékos is, akit később nevez meg, majd pedig szűkíti keretét. Ehhez képest két új arc is bekerült a szűkített csapatba, a Videoton két remek formában lévő játékosa, a regnáló gólkirály, Nikolics Nemanja és Simon Ádám.

A bajnokságban már tizenegy gólnál járó Nikolics hétvégi játékával meggyőzte a kapitányt, aki meghívásáról elmondta: a gólerős csatár ugyan nem rendelkezik jelentősebb nemzetközi rutinnal, viszont motivált, karakteres játékos, és egy megerősített középpálya előtt nagy erőssége lehet a válogatottnak. Simon volt a harmincadik játékos, Dárdai elmondta, főleg védekező középpályást és szélső védőt keres, Simonra jó esély volt, mert kiválóan beilleszkedett a Videotonba, és még némi nemzetközi tapasztalata is akad.

A kimaradókra, Forró Gyulára, Nagy Dominikre, Pintér Ádámra, Pölöskei Zsoltra, Varga Szabolcsra, Futács Márkóra és Rudolf Gergelyre vésztartalékként számít a kapitány. A legnagyobb meglepetés egyértelműen Rudolf kipöccintése volt, hiszen a Győr támadója jól játszik ősszel, és elég komoly a nemzetközi tapasztalata is, arról nem beszélve, hogy több poszton is bevethető.

A válogatott 24-es kerete:

  • Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
  • Védők: Varga József (DVSC-Teva), Simon Krisztián (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Tamás Krisztián (Varese)
  • Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Simon Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburg)
  • Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

Itt tudsz fogadni a román–magyar meccsre, nagyon jól fizet a magyar-siker!

(Forrás, fotó: mlsz.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés