A franciák könnyedén vették az utolsó csoportmeccset, így a spanyolok útjába kerültek. Vajon képes lesz a gall kakas megállítani Iniestáékat? Olvasd el, mire jutott a Player és Hajdú Balázs stand up humorista. Elemzés, tipp!

Kedden lezárult a csoportkör, az utolsó kvartettben papírforma továbbjutás született, ám Franciaország elbukta remek pozícióját és így a C-csoportból a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol armadával kell szembemenniük. Nézzük, mit várunk a '84-es döntő visszavágójától, a szomszédok csatájától.

Spanyolország

A selección takaréklángon lobogva, kicsit kicentizve, ám mégis egyértelműen jutott tovább csoportjából. Az olaszok elleni 1-1 után játszi könnyedséggel, 4-0-ra cafatokra szedték az íreket, azon a meccsen látszott, ha megrázzák magukat, verhetetlenek.

Oszi-tipp

 Spanyolország–Franciaország 1-0

A horvátok ellen kicsit már tartalékoltak, amire majdnem ráfizettek, ha Rakitic pontosabban bólint, elképzelhető, hogy a címvédő már otthonról nézné a negyeddöntőket. A franciák ellen nem lazsálhatnak, tűnhetnek annyira el, mint az utolsó csoportmeccsen, mert ahogy Vicente Del Bosque mester is mondta: „Tudjuk, hogy egy szinten vannak velünk, nehéz meccs lesz".

A spanyolok nyolc mérkőzés óta veretlenek, az előző hét találkozón kettő gólt kapott Iker Casillas. Persze úgy nehéz gólt kapni, ha folyamatosan náluk van a labda, márpedig a válogatott épp azt játssza, amit a Barcelona - rövid passzok, labdatartás, visszatámadás. Del Bosque újat húzott a csatár nélküli csatársorral (David Silva, Iniesta, Fàbregas), de igazán akkor ment jól nekik, amikor Fernando Torres is pályán volt. Kettőt vágott az íreknek a BL-győztes támadó. A franciák is szeretik dédelgetni a labdát, ám a három meccsen lőtt három gól és a gólképtelen csatársoruk nem azt sugallja, hogy legyőzik Spanyolországot. Andrés Iniesta kirobbanó formában van, Xavi továbbra is passzkirály, David Silva pedig mindenhol feltűnik, van is három gólpassza. Bő két éve Párizsban nyertek 2-0-ra a piros-sárgák, akik épp két éve veretlenek tétmérkőzésen. Ezek a spanyolok ott lesznek az elődöntőben.

Franciaország

Audrey-tipp

 Spanyolország–Franciaország 1-1

 A franciák nem mutattak túl sokat az utolsó csoportmeccsükön, ellenben így kifogták a színtelen és fáradt spanyolokat, akik vérlázítóan szarok voltak az utolsó fordulóban. Nem gyártok összeesküvés-elméleteket, a lényeg annyi, hogy szerintem jobban jártak velük, mint az angolok az olasz csapattal.

A spanyolokon, úgy tűnik, kijött az egész szezon fáradtsága, fásultsága, a franciák viszont bizonyítási vágytól égnek, hisz két óriási lebőgést akarnak feledtetni, és Blanc-t félistenként tisztelik.
Nyögvenyelős meccsen 1-1, hosszabbításban továbblövik magukat a franciák, még az eltiltott Philippe Mexès nélkül is.

Negyeddöntő – SpanyolországFranciaországjúnius 23., Doneck, szombat 20:45
Tv: m1, 20:15

Stand up-tipp

Hajdú Balázsnak elég jól ment a tippelés a csoportkörben, érdemes hallgatni rá. Íme a negyeddöntős megérzései:
Csehország-Portugália 1–1, tizenegyesekkel: 5-4 (6-5) - A csehek élnek a lehetőséggel és meglepetéscsapatként elődöntőt játszanak. A mérkőzésen a portugálok dominálnak, de a csehek szerencséjére a meccset gólra játsszák.
Németország-Görögország 2-0 - Gomez, a Csillag Születik döntőse ezúttal is döntő érdemeket szerez a továbbjutásban. Merkel végül nem szól bele az összeállításba. Sima meccs.
Spanyolország–Franciaország 1-3 - A sok rövid passz ezúttal megpattan a csigákon és nem érkezik pontos helyre. Újabb meglepetés!
Anglia–Olaszország 0-0, hsz. után 1-0 - Unalmas meccsen, egy látványos gól dönt. Anglia elődöntőt játszik, míg a legtöbb csapat nem.

Európa-bajnokság, negyeddöntők

  • június 21. 20:45 Csehország–Portugália – Player-tipp: 1-1
    A cseheket az oroszok mögé vártuk, de végül megnyerték a csoportot. Ronaldóék meg a hollandokat előzték meg, övék a jobbik csapat, mégis hosszabbítást érzünk.
  • június 22. 20:45 Németország–Görögország – Player-tipp: 2-0
    A görögök már túlteljesítettek, de tudjuk, őket nem szabad leírni. Ezért csak 2-0 a tipp. A németeket nem tudják kivédekezni, pláne Karagunisz és Holevasz nélkül.
  • június 24. 20:45 Anglia–OlaszországPlayer-tipp: 0-0
    A két nagyhatalom tartalékosan érkezett és egyáltalán nem volt eddig meggyőző, kinéz egy jó 0-0.

Olvass el mindent az összes csapatról!
Nem tudod, hol nézd a meccseket? Segítünk!

Ha szeretnél fogadni a haverokkal a meccsekre, előbb tájékozódj az esélyekről!

(fotó: blogs.gotsoccer.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés