A két zseni gólváltásai után iksz lett az el Clásico, Ronaldinho régi nagyságát villantotta meg, a magyarok közül pedig most Gera lőtt gólt. Potyagól és alattomos belépő is a 40. héten.

A legnagyobb meccsek

Cé Ronaldo nyitotta az el Clásicót egy ballábas lökettel, ám a másik zseni, Messi kettővel válaszolt, így fordított a Barcelona – előbb egy lecsorgó labdát paskolt a Real kapujába, majd egy mesteri szabadrúgást csavart a jobb felsőbe a Bolha. Ám nem volt vége a gigászok csörtéjének, Cé remek labdát kapott Öziltől, és az akkor már sérült portugál egyenlített. Ez maradt a vége, az el Clásico 2–2-es remivel és egy szerencsétlen – és kicsit ciki – Ronaldo-sérüléssel ért véget. (A hajába csodás mintát borotváló CR egy rosszul sikerült ollózáskísérlet után rosszul ért földet.)

Olaszországban is csúcsrangadót játszottak, a milánói derbit, a Derby della Madonninát a kék-feketék nyerték. Az Inter Samuel korai fejesgóljával szerzett vezetést, ami kitartott a hármas sípszóig.

A legnagyobb gól

Juan Arango épp a napokban kürtölte világgá, hogy ő is tud akkora gólokat lőni, mint Cristiano Ronaldo. Talán még saját csapattársai is kuncogtak a venezuelai kijelentésén, ám a Mönchengladbach támadója a Frankfurt ellen az arcokra fagyasztotta a mosolyokat. Bődületes nagy gólt ragasztott a felsőbe.

A legszebb gól

Ronaldinho már egy ideje hazájában, Brazíliában vezet le, ő sem lesz már fiatalabb, vékonyabb és gyorsabb. Ám a technika nem kopik olyan gyorsan, ráadásul abból neki jócskán van tartalék. Az Atlético Mineiróban játszó egykori Barca- és Milan-zseni hármat lőtt a Figueirensének, az első csodaszépre sikerült – egy kisszöglet után a tizenhatos sarkától tekert a hosszúba. A gól után elsírta magát a 32 éves támadó, ugyanis pénteken elveszítette nevelőapját.

Cleverley egyébként ugyanilyen gólt lőtt Newcastle-ban, ez volt a Manchester United harmadik találata a meccsen (3–0).

A legjobb magyar

Gera Zoltán ismét betalált a West Bromwich Albion mezében, a negyedik bajnokin második gólját jegyzi a válogatott csapatkapitánya. Ezúttal a QPR kapuját vette be Gerzson. Csapata végül ennek is köszönhetően 3–2-re behúzta a bajnokit.

A legalattomosabb

Ricardo Vaz Te megmozdulása megérdemelte volna a piros lapot, a West Ham United csatára láthatóan nem tett meg mindent, hogy visszahúzza a lábát, amikor Mannone kapus előbb ért a labdához, és fejbe rúgta az olaszt. A lap elmaradt, a büntetés a vereség volt, az Arsenal 3–1-re nyert.

A legviccesebb potya

A Serie A hetedik fordulójának nyitómeccsén a Chievo a Sampdoriát fogadta. A veronaiak a 87. percben szerezték meg a győztes gólt, na de milyet! A távoli lövés egyáltalán nem tűnt veszélyesnek, ám a genovaiak argentin kapusa, Sergio Romero azzá tette. Egy igen furcsa mozdulattal gellert adott a labdának, ami a kapuba hullott.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A kreatív drukkerek ötletparádéjához: Kézigránát, malacfej és Vespa – Mit lehet egy focipályára hajítani?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában