Amióta a hazai rendezésű, nem túl sikeres vébé után Dunga átvette a brazil válogatott irányítását, elég jól megy a csapatnak. Négyből négyet nyert a selecao, és még gólt sem kapott, pedig nem a tutira mentek a brazilok, hiszen játszottak Kolumbiával, Argentínával és most Japánnal.

Már a vébén is látszott, hogy Neymar tényleg zseniális, képes a vezérszerepre fiatalon is, aztán azóta a Barcelonában is remekel: hat bajnokin hét gólt rúgott, és a BL-ben is betalált már. A válogatottban sem lassít, Japán ellen Brazília mind a négy gólját ő vállalta.

A még mindig csak 22 éves csatár ezzel 40 gólnál jár a válogatottban, amivel a 39 jegyző számláló Bebetót megelőzve feljött a selecao mindenkori góllövőlistájának ötödik helyére. Már csak Pelé (77), Ronaldo (62), Romário (55) és Zico (48) van előtte. Hol áll meg?

  • Japán–Brazília 0–4 (0–1)
  • Szingapúr, Nemzeti Stadion
  • Japán: Kavasima – Ota, Siotani, Szakai – Morisige, Tanaka (Hoszogai, 70.), Tagucsi, Morioka (Honda, a szünetben), Sibaszaki (Szuzuki, 84.) – Okazaki, Kobajasi (Muto, 52.)
  • Brazília: Jefferson – Danilo (Mário Fernandes, a szünetben), Miranda, Gil, Filipe Luís – Luiz Gustavo (Souza, 72.), Elias (Kaká, 76.) – Willian (Everton Ribeiro, a szünetben), Oscar (Coutinho, a szünetben), Neymar – Diego Tardelli (Robinho, 65.)
  • Gólszerző: Neymar (18., 48., 77., 81.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Letartóztattak két Premier League-focistát szexuális erőszak gyanúja miatt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés