Döbbenetes utolsó perc Watfordban és Portóban, Reus hozta vissza a Dortmundot, Martínez- és Sturridge-tripla, önzetlen Marics. A 19. hét összefoglalója.

A legmozgalmasabb

Ez a hétvége egyértelműen Győré volt, aligha van boldogabb város most az országban, vagy akár Európában: a kézis csajok megnyerték a BL-t, aztán a focis fiúk nyertek bajnoki aranyat. Pintér Attila játékosai a Fradit verték 1–0-ra Völgyi Dániel tizenegyesével, és mivel a Debrecen legyőzte a Videotont, matematikailag is behozhatatlanná vált a zöld-fehérek előnye. Harminc év után lett bajnok a Győri ETO! Az ünneplést beárnyékolta, hogy három kiállítás is volt a meccsen, valamint hogy a hazaiak csatára, Strestík nagyon durván szétrúgta Leonardót, akinek – az első diagnózis szerint – eltört a bokája. Nézni is rossz volt...

A meccs előtt köszöntötték a BL-t nyerő hölgyeket, Görbicz Anitát például párja, Vincze Ottó, aki egy gyűrűt is csempészett a kézis zseni ujjára.

A legaranyosabb

A Real Madrid nem tudott nyerni az Espanyol ellen, így már a meccse előtt bajnok lett a Barcelona, letaszítva a trónról az egy évre visszaülő királyiakat.

Ennek ellenére természetesen nem lazsálta el az Atlético elleni rangadót a Barcelona – gól- és emberhátrányban sikerült fordítania a katalánoknak. A Madrid Radamel Falcao révén szerzett vezetést, aztán a 60. percben ellőtte az összes cseréjét Vilanova mester, nem számolva azzal, hogy Messi nem tudja végigjátszani a mérkőzést. De az emberhátrány feltüzelte a Barcát, Alexis Sánchez góljával és Gabi öngóljával végül győzelemmel ünnepelte a bajnoki aranyat.

A legdurvább hajrák

Gyakorlatilag bajnoki döntőt játszottak Portóban, a vendég a listavezető Benfica volt. Ez a párosítás mindig rangadó, hát még ha az utolsó előtti fordulóban rendezik, kétpontos Benfica-előnynél. A 91. percig úgy tűnt, a Benfica pontelőnnyel várhatja az utolsó fordulót, ám akkor a Porto fiatal brazil támadója, Kelvin szenzációs gólt lőtt ballal. A veretlen portóiknak a Pacos de Ferreira otthonában kell nyerniük, és akkor megvédik bajnoki címüket.

Hiába szerzett vezetést a BL-döntős Dortmund Wolfsburgban, a farkasok három góllal válaszoltak Bender találatára. Ebből kettőt az a Perisic vállalt, aki épp a Borussiából érkezett a zöldekhez. Na de hiába a kétgólos hátrány, Marco Reus nem akart vereséggel távozni, a 84. és a 87. percben is betalált.

A legjobbak

Magyar pályákon Leandro Martíneznek adhatjuk a hétvége MVP-je címet, a Honvéd fiatal argentin-olasz támadója mesterhármast jegyzett az Újpest ellen. Ő mindenképp jól jött ki a Lanzafaméval kapcsolatos afférból, amíg az olaszt eltiltották, ő lövöldözi a gólokat.

Angliában is született mesterhármas, sőt, ott is egy eltiltás segítette a szerzőjét: Daniel Sturridge Suárez tízmeccses eltiltása miatt lett kezdőcsatár, azóta három találkozón öt gólt lőtt. Most a Fulham stadionjában például mind a három Liverpool-gólt, amivel 3–1-re nyertek a vörösök.

A leghihetetlenebb

Watfordban olyat láthattunk, amilyet talán még soha. Felfoghatatlan utolsó pillanatok voltak a Championship feljutásért játszott playoff-elődöntőjének visszavágóján. Az első meccset 1–0-ra nyerte a Leicester, amely a visszavágó 97. percében tizenegyeshez készült, 2–1-es hazai vezetésnél. Ha Anthony Knockaert belövi, ők játsszák a döntőt a Wembleyben. De a francia tizenegyesét Manuel Almunia védte, majd a kipattanót is hárította a spanyol kapus. Ez már önmagában is elképesztő, de még hátra a volt az igazi fordulat. Ezt látni kell:

A legnagyobb szóló

Fantasztikus góllal szerzett vezetést a Cagliari Torinóban, a bajnok Juventus ellen: a 22 éves Victor Ibarbo a saját térfeléről indult el, majd masírozott át szinte az egész pályán, miközben néhány Juve-védőt csúnyán befűzött, és a végén egy laza mozdulattal gólt lőtt. Pazar alakítás volt, végül egy pontot ért.

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés