A portugálok és a belgák fontos három pontot szereztek, Oroszország először kapott gólt, a spanyoloknak Haiti talált be, Svájc az utolsó pillanatban nyert.

A legszűkebb

Spanyolország készül a Konföderációs Kupára, a vb-címvédő egy Haiti elleni gálával szeretett volna hangolni, ám nem úgy sült el. A selección mindössze húsz percet játszott, Santi Cazorla és Cesc Fábregas góljával elléptek két góllal, utána sütkérezett a csapat miami napsütésben. Haiti megbosszulta, gólt lőtt. Haiti gólt lőtt a világ- és Európa-bajnoknak!

A legelső

Portugáliának egy esélye volt, le kellett győznie legnagyobb ellenfelét, Oroszországot – aki még gólt sem kapott. Sikerült. Persze ez a sansz is már az utolsó utáni szalmaszál lehet, mivel a vesztett pontokat tekintve így is hat pont az oroszok fórja, akiknek már csak öt könnyebbnek tűnő meccs van hátra. A portugálok és a meccs egyetlen gólját Hélder Postiga szerezte, az oroszok pedig megkapták első góljukat – az ötödik fordulóban.

A legnagyobb meglepetés

Horvátország hatalmasat hibázott az A csoport hetedik körében, hazai pályán szenvedett vereséget az eddig a csoport utolsó helyén álló Skóciától. Ezzel a vereséggel a második helyre szorult, ám még így is kézben van az irányítás, csak le kell győzni otthon az élre kerülő Belgiumot. És eközben nyerni kellene Szerbiában és Skóciában is… A gólt egyébként Robert Snodgrass szerezte, miután hatalmas mázlival elé pattant a labda.

A legfontosabb

Ha már szóba került Belgium: a vörös ördögök a horvátokkal ellentétben nem hibáztak, nagyon fontos rangadót nyertek meg hazai pályán Szerbia ellen, és kerültek Brazília kapujába. A roppant fiatal, de legalább annyira tehetséges belgák De Bruyne és Fellaini fejesével döntötték el a meccset, Kolarov már csak szépíteni tudott a 88. percben.

A legszenvedősebb

Svájc kis híján borzasztóan kínos helyzetbe került, a lényegesen gyengébb, és a válság miatt mostanában eléggé megroppant Ciprust csak egy 90. percben szerzett góllal tudta legyőzni. Maga a találat amúgy szépre sikerült, a csereként pályára lépő Haris Safaric nagyszerű mozdulattal pöccintett a labda alá.

A leghülyébb

Ki más lehetne, mint a mi jó öreg Mario Balotellink? A Milan amúgy igen tehetséges és gólerős, ám nem túl bölcs támadóját ismét kiállították, amivel elég nehéz helyzetbe sodorta az olasz válogatottat, mivel még húsz perc volt hátra a meccsből. Szerencséjére honfitársai kihúzták kapott gól nélkül, és pontot szereztek Csehországban. De ezzel még persze nem volt vége Balotelli ámokfutásának, Mario ugyanis rosszul viselte a kiállítást, és őrjöngött az öltözőfolyosón, ütött-rúgott mindent, amit ért.

A leghosszabb

Brazília legutóbb 1992 augusztusában tudta legyőzni Franciaországot, azóta hatszor csapott össze a két válogatott, és csak két döntetlenre voltak képesek a brazilok. Aztán most, 2013 derekán megtört a közel 21 éves átok, a selecao 3–0-ra legyőzte Porto Alegrében az 1998-as világbajnokot. Mellesleg Brazília 2009 vége óta képtelen volt világbajnokot verni (kivéve a B csapattal felálló Argentínát), akkor Angliát gyűrte le. A hosszú sorozat lezárásához Oscar, Hernanes és Lucas Moura gólja kellett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés