Mindent eldöntő Pintilii-bomba, arcra eső bosnyákok, élete meccsét játszó észt, gálázva készülő brazilok, délszláv derbi.

A legkínosabb

Nos, a román–magyar meccsről nem nagyon van már mit mondani. És nem is akarunk. Talán csak annyit, hogy Mihai Pintilii (a képen) gólja elképesztő nagy volt. És el is döntött mindent. Meg esetleg még érdemes megnézni a legjobb mémeket.

A legkomolyabb rangadó

Az ex-jugoszláv derbi még mindig külön figyelmet érdekel, bár szerencsére már csitultak az ellentétek. Az viszont nem változott, hogy a horvátok a jobbak, most Szerbiában azonban nem tudtak nyerni, az 1–1-es végeredmény azt jelenti, a szerbek végleg elszálltak, Horvátország pedig szinte biztos, hogy pótselejtezni kényszerülnek.

A legmozgalmasabb

Izland nagyon korán szerzett vezetést Svájcban, bár nem annyira, mint Románia, ám a hazaiak nem este össze, ötven perc múlva már négy–egyre vezettek. Ember nem volt, aki ne gondolta volna, hogy megvan a három pont Svájcnak. Illetve Johann Berg Gudmundsson talán az az ember volt, az AZ támadója ugyanis az utolsó percben egyenlített. Ami mellesleg a harmadik gólja volt a meccsen.

A legszebb gólok

Többkategóriás az Észtország–Hollandia meccs, hiszen azzal, hogy szerzett egy pontot a hazai csapat, a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozta. No de milyen gólokkal! Konsztantin Vassiljev élete meccsét játszotta, két csodás gólt lőtt a nagy Hollandiának, az első előtt bebőrözött egy hollandot, majd kilőtte a sarkot, a másodiknál pedig egy laza bokamozdulattal emelt át Vorm kapus felett. Nagyon megcsinálta a hollandokat a Perm középpályása. A 2–2-es végeredmény végül Van Persie állította be büntetőből.

A legnagyobb meglepetés

Aligha erre számított a 15 ezer bosnyák Zenicán – ünnepelni mentek ki, hiszen, ha nyertek volna a kedvencek, nagyon közel került volna a vb. Ám Szlovákia hatalmas meglepetésre, egy szerencsés góllal elvitte a három pontot, így viszont a görögök utolérték őket. Ám ha kedden nyernek Zsolnán, simán meglehet az első hely.

A legsimább

Brazília házigazda lesz jövőre, így tét nélküli meccsekkel készül, most például Ausztrália ellen. Önbizalom-növelésnek jó volt, hiszen bucira verték szerencsétlen ausztrálokat, úgy lett hat a vége, hogy egy csomó helyzetet is elpuskáztak Neymarék. Meg volt meg nem adott gól és kapufa is. Jo duplázott, aztán Neymar, Ramires és Pato is betalált, végül Luis Gustavo pokoli nagy gólja zárta a gálát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés