Újabb Böde-szóló, utolsó másodpercben villanó Messi, szenvedő Milan, parádézó Dortmund, gyönyörű Kanta-emelés, újonc magyar gól Hollandiában.

A leggyorsabbak

Mindkét félidőben leforrázta a Lombardot az FTC. A zöld-fehérek már a második percben vezetést szerzett Pápán, ráadásul Böde Dániel ismét olyan szólógólt lőtt, mint Észtország ellen – a saját térfeléről elindulva végigvezette a labdát a tizenhatosig. A második félidőt is remekül kezdte a Ferencváros, már az első percben gólt fejelt Holman Dávid.

A legjobb légiós magyar

Nem elég, hogy a 21 éves, utánpótlás-válogatott Otigba Kenneth beverekedte magát a holland bajnokságban elég jó kis csapatnak számító Heerenveen kezdőjébe, még gólt is lőtt középhátvédként. Van Basten csapata a Groningen ellen nyert 4–2-re, Otigba az 55. percben, egy egyes állásnál szerezte meg a vezető (illetve a győztes) gólt. A magyar fiú szögletnél robbant be remekül a kapu elé és fejelt a Groningennek.

A legizgalmasabb

Hatalmas meccset játszott a Barcelona a Sevillával, illetve úgy pontosabb, hogy a Sevilla a Barcelonával. A fix egyes meccsen 2–0-s hazai vezetésnél (Dani Alves és Messi szerezte a gólokat) már csak az volt a kérdés, mennyire fogja szétszedni a Barca az andalúzokat. Ehelyett egyenlített a Sevilla, a nyolcvanadik és a kilencvenedik percben is betalált, úgy tűnt, hazai pontvesztés lesz a gála helyett. Aztán Messi elkérte a labdát... a többit nézd meg:

A legkésőbbi és a legviccesebb gól

Nagyon rosszul játszott a Milan Torinóban, pedig nem is a Juventus vendége volt. A hazai bikák két góllal meglepték a BL-re készülő piros-feketéket, és a 88. percig ez is volt az állás. Miután Veronában már szenvedett egy kínos vereséget a Milan, most muszáj volt kicsit kozmetikázni. Jött is a gól, a hétvége legmurisabb találata, Muntari eltörte a labdát, ami bevánszorgott a hazaiak kapujába. A 97. percben pedig Balotelli egyenlített tizenegyesből. Mázlija volt a Milannak.

A legtöbb gól

Odacsapott a Dortmund, csak úgy nyekkent a Hamburg. Két új fiú, Aubemeyang és Mhitarjan góljaival huszonkét perc után eldőlni látszott a bajnoki, ám, csakúgy, mint a Barca, a Borussia is hagyta felállni a vendégeket. A második félidő elején már 2–2 volt az állás, és a félidő derekáig tartották is magukat az északiak, ám a francia újabb találata megtörte őket, aztán két perc alatt meg is lettek szórva, Lewandowski, majd Reus talált be a 73. és a 74. perc között. Hat perc múlva a lengyel csatár gólja már a kiütést jelentette.

A legelső

A legelső meccsén meg is szerezte első gólját Gareth Bale, a Real Madrid világrekord összegért igazolt szélsője. A walesi a jobb oldalon kezdett, a bal felségterülete Cé Ronaldóé, középen pedig Isco remekel. A gólt mégis balról érkezve lőtte Bale, az 55. percben egyenlített. Nyerni viszont nem tudott a Real Madrid az újonc Villarreal vendégeként, hiába talált be Ronald is, a vége 2–2-es iksz lett. Így mindkét csapat veretlen maradt, ám a százszázalékosságukat elveszítették.

A legokosabb magyar gól

Ugyan a vezetés ellenére nem tudta otthon tartani a három pontot az MTK a Győri ETO ellen, az egyik legszebb gól mégis a kék-fehéreké. Konkrétan Kanta Józsefé, aki pazar mozdulattal pöccintette át a labdát a kint álló Kamenar kapus felett. A cséká két csel után ballal, úgy tizennyolc méterről lepte megy a győrieket. Meglepetésre Rudolf Gergely is lőtt gólt, valamivel tehát jobban megy neki Győrben, mint korábban Diósgyőrben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában