Simán kikapott a tompa Fradi az újonctól, Diego Costa remekel, rémesen teljesít az MU, ismét gólt lőtt Németh, duplával tért vissza Suárez.

A legnagyobb derbik

Derbit játszottak Madridban, ami momentán nem csak a presztízse miatt hatalmas meccs, hanem mert az Atlético eddig minden meccsét megnyerte az idényben és a Real előtt állt. A blancók pedig egy kabarés, hihetetlen tizenegyessel tudtak csak nyerni hétközben Elchében, vagyis nincsenek épp kirobbanó formában. Ki is kaptak a derbin, Diego Costa már a 11. percben vezetést szerzett, ami kitartott végig. Az Atlético 1999 óta nyert újra a Bernabéuban, továbbra is százszázalékos, és szorosan tapad a Barcelonához, a spanyol útlevéllel is rendelkező brazil támadó pedig már nyolcgólos, nem véletlen, hogy Vicente del Bosque kapitány is számítana rá.

Londonban is derbit rendeztek, bár ott azért ez nem olyan ritka, elég sok csapat játszik az első osztályban. A Chelsea a White Hart Lane-en vendégszerepelt és elhozott egy pontot, noha Fernando Torres – nem annyira jogos – kiállítása miatt emberhátrányban játszott az utolsó tíz percben. Az izlandi Sigurdsson szerzett vezetést a Tottenhamnek, amit Terry egyenlített ki. A Spurs a harmadik, a Chelsea a negyedik helyen áll.

A legnagyobb meglepetés

Ha nem a Manchester Unitedről lenne szó, már sorolhatnánk is a lehetséges edzőjelölteket, mert amit eddig David Moyes és csapata mutatott az méltatlan a vörös ördögökhöz. Az eddigi 2–1–2 is szánalmas volt, a múlt heti sima vereség a derbin roppant kínos, de a mostani hazai vereség a WBA-tól mindennek az alja. De ne vegyük el a West Brom dicsőségét, megérdemelten nyert, Morgan Amalfitano pedig nagyszerű szólógólt szerzett.

A legnehezebb...

Minden bizonnyal a Ferencváros labdarúgóinak lehetett a legnehezebb a pályára lépés a hétvégén, miután szerdán súlyos szívinfarktust kapott csapattársuk, Akeem Adams. A 22 éves trinidadi védőt háromszor műtötték, műszívre kötötték és donort keresnek neki, állapota továbbra is életveszélyes. A Fradi borzasztóan tompa volt, de az nem magyarázható társuk tragédiájával, hogy nyolcvan percig nem is küzdöttek. Így nagy meglepetésre simán nyert (3–1) az újonc Puskás Akadémia a bajnoki címre törő zöld-fehérek ellen.

A legfájóbb siker

Pirruszira sikerült a Barcelona hetedik bajnoki győzelme: a százszázalékos mérleg ugyan megmaradt, ám a gyönyörű gólt rúgó Leo Messi két–három hétre kidőlt, megsérült a combja. Akárcsak Diego Costa, az argentin is nyolc bajnoki találatnál jár, ám a következő két fordulóban nem növelheti azt, ráadásul egy BL-meccset is kell hagynia. Gerardo Martino pedig az első edző lett, aki sorozatban hét győzelemmel kezdett a csapat kispadján a bajnokságban.

A legszebb támadás

Pazar gólt, sőt gólokat lőtt az Arsenal Swansea-ben és nyert kettő–egyre. Az ágyúsok első találatát a 18 éves német támadó, Serge Gnabry lőtte, nincs kizárva, hogy ő lesz Arséne Wenger legújabb felfedezettje. A második gól még ennél is szebbre sikerült, Aaron Ramsey egy olyan támadás után lőtte az Arsenal második gólját, ami előtt háromszor passzoltak egymáshoz a londoniak sarokkal, vagy talppal hátra, oldalra. Elképesztő támadás volt!

A legjobb magyar

Németh Krisztián nagyon elkapta a fonalat az utóbbi időben, hiszen ezen a hétvégén is két gólt szerzett, de emellett egy tizenegyest is kihagyott az Utrecht ellen 3–3-at játszó Rodában. A válogatott támadó már négy gólnál jár nyolc forduló alatt, múlt héten egy gól, két gólpassz volt a mérlege.

A legjobb visszatérő

A futballtörténelem egyik legrondább mezében pályára lépő Liverpool 3–1-re nyert a Sunderland otthonában, ami közel sem meglepő, mint ahogy az sem, hogy Luis Suárez gólt lőtt, sőt az sem, hogy mindjárt kettőt. Az annál inkább, hogy játszhatott az uruguayi, hiszen nem ritkán van eltiltva. Most épp egy tízmeccses jegelésből tért vissza a bajnokságban. Mindkét gólját Daniel Sturridge passzából lőtte, aki emellett maga is betalált (könyökkel) – tartja pazar formáját augusztus legjobb PL-játékosa.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés