Kilátástalanul játszó Fradi, Messi nélkül csúcsokat döntő Barca, megállíthatatlan DVTK, MU-megmentő belga tini, nyolcperces mesterhármas, villantó Cé.

A legdurvább hajrá

Ha csak leírjuk, hogy a Real Madrid 3–2-re nyert a Levante vendégeként, akkor egy egyértelmű papírformára gondolhatnánk. Aztán hozzátesszük, hogy a Levante még 2–1-re vezetett a 90. percben. Bizony. Nézd meg, mi történt utána! (Spoiler: majd nézd meg Cé Ronaldo nem kicsi felsőtestét is!)

A legjobb támadógépezet

Sorozatban a 64. meccsén lőtt gólt az FC Barcelona, tovább javítva ezzel saját csúcsát. Emellett a Barca megkapta a háromezredik gólját a spanyol liga történetében, ám Alexis Sánchez két, illetve Xavi és Neymar egy-egy találatával könnyedén fordított és győzött 4–1-re a Valladolid ellen. Alexis a katalánoktól ritkán látható nagy átlövésgóllal egyenlített. Volt még egy csúcs: Gerardo Martino is megdöntötte saját rekordját, ő az első Barca-edző, aki sorozatban nyolc győzelem rajtolt.

A legjobb védelem

Zsinórban hat meccset nyert a Diósgyőr, ráadásul ezeken gól sem kapott, immár 556 percbe érintetlen Ivan Rados kapuja. A hétvégén nagyon simán, 5–0-ra nyert a borsodi rangadón a DVTK.

A legjobb fiatal

A mindössze 18 esztendős Adnan Januzaj duplája mentette meg a Manchester Unitedot az újabb blamától, a belga bal szélső hat perc alatt két gól lőtt Sunderlandben, így 2–1-re nyerni tudott az MU. Megvan a legújabb United-sztár? A második gólja azt sejteti.

A legjobb egyéni teljesítmény

A Hamburg idegenben aratott kiütéses, 5–0-s győzelmet a Nürnberg ellen, elsősorban a holland válogatott Rafael van der Vaart és egy 21 éves német csatár, Pierre-Michel Lasogga jóvoltából. Előbbi egy zseniális mozdulattal szerzett vezetést a HSV-nak, majd utóbbi nyolc perc alatt háromszor is betalált. Lasogga első két góljánál Van der Vaart adta a gólpasszt. A végső döfést Tolgay Arslan vitte be a Nürnbergnek.

A legjobb magyar

Szalai Ádám volt a nyerőember az Augsburg elleni rangadón, ugyanis miután meglepetésre vezetést szerzett az újonc, a magyar csatár három gólból vette ki a részét: először szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül (Klavant ki is állították), a tizenegyesből pedig egyenlített Boateng, majd két gólt lőtt Ádám. Végül 4–1-re nyert a Schalke.

A legnagyobb meglepetés

Vélhetően kevesen számítottak arra, hogy a dobogóra hajtó Tottenham hazai pályán (március óta nem vesztett a White Hart Lane-en a Spurs) meglehetősen simán, 3–0-ra kikap városi riválisától, a West Ham Unitedtől. Mi sem.

A legrosszabb...

A Fradi–Honvéd fővárosi derbi pocsék meccs volt, talán a legrosszabb, és ennél kicsit pocsékabb az FTC. A zöldek egymás után második meccsükön nem szereztek pontot, az előző héten Puskás Akadémiától kaptak ki, most pedig hazai pályán buktak. Pedig a vezetést megszerezte a Fradi, Gyömbér Gábor egy szöglet után talált Kemenes Szabolcs kapujába, ám utána kiszállt a meccsből Moniz gárdája, úgyhogy Raffaele Alcibiade és Ayub Daud találatával fordítani tudtak a vendégek.

A legnagyobb rangadó

Idén inkább már csak a nevek miatt rangadó a Juventus és a Milan összecsapása, a rossonerik ugyanis annyira elfogytak már, hogy harmatos középcsapattá váltak. És ez a Juve ellen is bebizonyosodott, ugyanis hiába szerzett vezetést a 19. másodpercben Muntari, a zebrák három góllal válaszoltak (Pirlo, Giovinco, Chiellini), kijött a két csapat kerete közti különbség. A végén Muntari még szépített az összképen, 3–2-re nyert a Juventus.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A City középpályása odaszúrt a Real Madridnak: Csak egy csapatot láttam a pályán

További cikkeink a témában