Liverpoolban Sturridge az új Suárez, Benzema kihagyta a kihagyhatatlant, Michel Bastos, Bale és Mertens bombagólt lőtt, Reina és Barry hatalmasat lepkézett.

A legszerencsétlenebb

Ez nem a Real Madrid szezonja, a hétvégi, Granada elleni meccs után a második hely is távolodóban van – sikerült kikapni a kiesés ellen küzdő piros-fehérek otthonában. Úgy, hogy a hazaiaknak még csak gólt sem kellett lőniük, megtette ezt helyettük Cristiano Ronaldo. Mintha a portugál mindenáron szeretné tartani a gól/meccs átlagát, ezért fejelt egy gólt a frissen igazolt Diego López kapujába.

A legnagyobb kihagyott helyzet

Igazságtalan lenne kizárólag Ronaldóra kenni a Real vereségét, az egész csapat csődöt mondott. Karim Benzema például olyan helyzetben hibázott, amilyet minden bizonnyal tízévesen is gólra váltott volna.

A legnagyobb meccs és legnagyobb löket

A Manchester City–Liverpool rangadón mindenféle leg volt: legnagyobb bomba, legnagyobb kapushiba, a legjobb igazolás és így aztán a legnagyobb meccs is. Daniel Sturridge-ról már tettünk említést, a január elején 14 millióért vásárolt támadó nem küszködik beilleszkedési gondokkal, a negyedik bajnokiján a harmadik gólját lőtte a Liverpoolban. És az FA-kupában is betalált már. Ez már lassan suárezi magasság.

Most is az ő süvítő ballábas lövésével egyenlített a 'Pool, aztán Gerrard hasonlóan nagy góljával már a vörösöknél volt az előny. Hogy nem vitték el mind a három pontot Manchesterből, azt a kapusuknak köszönhetik: Pepe Reina kabarés bakija után Agüero hihetetlen gólt lőtt. 

A legjobb magyarok és a legnagyobb löket vol. 2

A Bundesliga-tabella legvégén kullogó Greuther Fürth Stieber Zoltán mellé még egy magyar játékost igazolt a héten, Varga József érkezett Debrecenből, akitől a középpálya stabilizálását várják. Már az első meccsén helytállt, sőt bizonyította, hogy alkalmas a feladatra. A két magyar futott a legtöbbet a Fürthben, Vargáé volt a legtöbb passz, és a végén – tényleg a legvégén – még nyertek is a zöld-fehérek. Pedig a Schalke szerzett vezetést, a szintén frissen igazolt Michel Bastos baromi nagy gólt lőtt a hosszúsarokba. Ő is ballal.

A legnagyobb löket vol. 3

Szintél bal láb, szintén bivalyerős lövés – az elkövető ezúttal Gareth Bale. A Tottenham walesi balszélsője középről eresztett el egészséges löketet, ezzel a góllal nyert 1–0-ra londoni gárda a West Brom pályáján.

A legsimább győzelem, a legnagyobb löket vol 4.

A PSV átgázolt az ADO Den Haagon, amely ugyan még bő egy félidőn át egész jól tartotta magát (1–0), ám Supusepa öngólja miatt összezuhant – 2–0 után már nagyon gyorsan jöttek sorban a PSV-gólok. A vége 7–0 lett, a legszebb gól a hatodik volt, Dries Mertens hatalmas dugót akasztott jobb lábbal a tizenhatos sarkáról.

A legnagyobb kapushiba

Elefántcsontpart aranygenerációja végül az érmeket tekintve egyáltalán nem lett aranyos. Drogbáék jó néhány éve már a kontinens legerősebb keretével indulnak neki az Afrika-kupának, de képtelenek nyerni. Ezúttal már a negyeddöntőben kizúgtak az elefántok, köszönhetően elsősorban Boubacar Barry kapusnak. (No meg a futás és ész nélküli, élvezhetetlen és lélektelen játéknak.) A 43. percben Emmanuel Emenike végzett el szabadrúgást: a Szpartak Moszkva csatára teli csüddel, tiszta erőből suvasztotta a kapura a labdát, ami talán picit irányt változtatott, talán nem, mindenesetre Barry szemei közé érkezett, aki egyszerűen mellényúlt. Ki is estek (1–2).

A legszebb gólpassz

A Juventus nem egy szép meccsen nyert Veronában, ám ezért is éppen úgy három pontot adnak, mintha alázták volna a Chievót. A szenvedős meccsen született viszont a hétvége egyik legszebb mozdulata: Sebastian Giovinco a 42. percben zseniális és szemtelen gólpasszt adott Lichtsteinernek, sarokkal. Egyébként Matri ballábas kapásgólja is említést érdemel, tökéletes kivitelezés volt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés