Németh remek idényt fut, Suárez egyszerűen megállíthatatlan, a Man. City 6–3-ra verte az Arsenalt, a Barcelona 41-nél tart, rangadót nyert a Napoli.

A leghosszabb sorozat

A Barcelona Neymar két góljával a nyolcadik hazai meccsét is megnyerte, a héten öt találatot jegyző brazilnak köszönhetően pedig a katalánok már sorozatban 41 hazai bajnokin szereztek gólt, erre pedig még egyetlen csapat sem volt képes a Primera Divisónban.

A legjobb meccs

A hétvége legjobb meccsét Manchesterben játszották, ráadásul nem csak a találkozó volt felejthetetlen, hanem az eredmény is klasszikusra sikerült: a City 6–3-ra verte az Arsenalt. Pellegrini együttese egészen elképesztően szerepel az Etihad Stadionban, akárcsak a Barca, nyolcból nyolcat nyert, ám az égszínkékek 35 gólt lőttek. Most az éllovasnak hatot.

A legnagyobb gól

Érdekes, tipikus régimódi angolos támadás után szerzett gólt a Norwich City a Swansea ellen, mégis nagyon szép volt. A modernizált, gyorsabb, egyérintős bikázzuk előre a centernek támadás végén Gary Hooper mellel átvette, majd kapásból besuhintotta a kapuba.

A legjobb magyar

A Roda, ezen belül pedig Németh Krisztián pazarul kezdett a NEC pályáján, a 12. percben már 2–0-ra vezetett. Elsősorban a magyar támadónak köszönhetően, aki előbb gólpasszt adott, majd egészen pazar gólt lőtt: a tizenhatoson belül négy védőt vert át. Mégis bosszús lehet a válogatott csatár, mert végül a Roda 4–3-ra kikapott. A harmadik kerkradei gól előtt is őt adta a passzt.

A legnagyobb meglepetés

A Liverpool hatalmasat játszott a White Hart Lane-en, Steven Gerrard nélkül, de természetesen a megállíthatatlan Suárezzel 5–0-ra verték a Tottenhamet. A vörösök úgy lépték le a Spurst, hogy a hazaiaknak nem volt kaput eltaláló lövésük. Az uruguayi mellesleg két asszisztja mellett megint lőtt két gólt, így már 17-nél jár. Tizenegy meccsen. Egy ilyen vereség után pedig végleg kétségessé vált Villas-Boas állása, olyannyira, hogy néhány órával később ki is rúgták. És ahogy már írtunk róla, állítólag Maradona is jelölt a helyére...

A legjobb

A hétvége legjobbja Carlos Tévez volt, a Juventus Sassuolo elleni 4–0-s sikeréből az argentin támadó három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

A legfontosabb

A Napolinak nagyon kellett a három pont az Inter elleni olasz bajnoki rangadón, csak így tud valamennyire tapadni a Juventusra és a Romára. Be is kezdtek a kékek, Higuaín egy kapáslövéssel már a kilencedik percben vezetést szerzett. Honfitársa, Cambiasso ugyan egyenlített, ám a félidő végén két percen belül Mertens és Dzsemaili is gólt lőtt. A vége 4–2 lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés