Könnyed győzelemmel maradt élen a Barca, megszakadt a Juve sorozata, Aquilani mesterhármast, Huszti gólpasszt jegyzett, Higuaín egy méterről hibázott.

A legdurvább hajrá

Második bajnokiját is behúzta a Milan Seedorffal a kispadon, és a Verona elleni meccshez hasonlóan ezúttal is kínkeservesen. A 87. percben még vezetett a hazai Cagliari (egy nagyon pimasz Sau-góllal), ám akkor Mario Balotelli egyenlített, két perc múlva Giampaolo Pazzini a győztes gólt is megszerezte.

A legszebb gól

Egy gól esett a Chelsea Stoke City elleni FA-kupa-mérkőzésén, ám az a hétvége leggyönyörűbb tekerése volt. A 28. percben szabadrúgáshoz jutott a Chelsea és Oscar áll a labda mögé. A többit nézd meg.

A legnagyobb kihagyott helyzet

A Napoli meglepetésre csak egy pontot szerzett a Chievo ellen, az 1–1-es döntetlen többek között annak köszönhető, hogy a kékek kétszer is a kapufát találták el, no meg mert olyan helyzeteket hagytak ki, mint Gonzalo Higuaín egy méterről.

A legnagyobb küzdők

Az olasz bajnoki címvédő Juventus 12 mérkőzéses nyerő szériája ugyan megszakadt a Lazio ellen, ám nem panaszkodhatnak az egy megszerzett pont miatt a zebrák, hiszen a hazaiak a 27. percben emberelőnybe kerültek Gianluigi Buffon kiállítása miatt. Ráadásul a kiállítást érő szabálytalanságért megítélt büntetőből vezetést is szerzett a római gárda.

A legjobb magyar

Az egyik legnagyobb meglepetés is ezen a meccsen született, az eddig minden idegenbeli meccsét elbukó Hannover ugyanis simán nyert a BL-re hajtó, jóval módosabb Wolfsburg pályáján. A 3–1-es sikerből Huszti Szabolcs gólpasszal vette ki a részét.

A legsúlyosabb teher

Nagy nyomás volt a Barcelonán, ugyanis úgy játszotta a forduló zárómeccsét, hogy előtte mindkét madridi, a Real és az Atlético is nyert. A katalánok nem gyakran zuhannak össze a teher alatt, most sem okozott gondot, hogy a harmadik helyről kezdték a meccset és 3–0-ra legyőzték a Málagát. Neymar- és Messi-gól nélkül – brazil pályára sem lépett, az argentin gólpasszig jutott, és akárcsak múlt héten, most is Piqué lőtte az első gólt. Két iksz után nyert újra a Barca és élen maradt.

A legjobb játékos

A hétvége legjobbja a Fiorentina középpályása, Alberto Aquilani volt, aki mesterhármast jegyzett a Genoa ellen. A firenzei lilák pechje, hogy ennek ellenére csak egy pontot tartottak otthon, 3–3-mal zárult a Serie A 21. fordulójának zárómeccse.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A City középpályása odaszúrt a Real Madridnak: Csak egy csapatot láttam a pályán

További cikkeink a témában