Gera káprázatos bombagóllal tért vissza hosszú sérülése után, de David Villa is betalált visszatérése örömére. A derbin az Újpest a 94. percben győzte le a Fradit, a Videoton szintén a hajrában nyert. A Real Madrid máris lépéshátrányba került. Jöjjenek a hét legjei.

A legnagyobb gól és visszatérés

Gera Zoltáné a legnagyobb gól és a legszebb visszatérés. A "Magic Magyar" csaknem 300 napos kényszerszünet után játszott ismét a Premier League-ben és elég gyorsan bizonyította, hogy rendbe jött a lába: a sokkal esélyesebb Liverpool ellen a 43. percben egy szöglet után a tizenhatos előterében helyezkedő magyar támadóhoz pattant a labda, aki mellel levette azt, majd hatalmas löketet eresztett meg és a jobb felsőbe süvített lövése. Még az Európa-bajnok Piquének is nagyon tetszett a találat, aki a Twiterren ezt írta ki: "What a goal!! Gera scores!!"

A legnagyobb meglepetés

A Real Madrid beragadt a Primera División rajtján, hazai pályán, a Bernabéuban annak ellenére szerzett csak egy pontot, hogy Higuaín góljával még vezetést is szerzett az ismét meggyengülő - az Eb-győztes Jordi Alba távozott - Valencia ellen.

A legsimább

A Barcelona nem esett ebbe a hibába, sőt: könnyedén használták ki a blancók botlását, az új szakvezető, Tito Vilanova debütálásán 5-1-re szétkapták a Real Sociedadot.  A meccsen nem óvatoskodtak a felek, a 16. percben már 3-1 állt az eredményjelzőn. Leo Messi öt perc alatt duplázott (11., 16.). A súlyos sérülés után visszatérő David Villa is betalált, akárcsak Gera, ő is góllal köszönte meg az orvosok és a rehabilitációs szakemberek munkáját.

A legsokkolóbb

A Chelsea kezdett a legsokkolóbban, Ivanovics és Lampard góljaival már a 7. percben kétgólos előnyre tettek szert Wiganben. A Laticsnek gyakorlatilag már ekkor megpecsételődött a sorsa. A londoniak egyik új szerzeménye, Eden Hazard gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel mutatkozott be a Premier League-ben. Stílusos antré.

A legőrültebb hajrá

Eközben Újpest-Fradit rendeztek Budapesten, amiről mindenki tudja, hogy mekkora derbi. A két őri rivális egész emészthető meccset játszott, főleg a hajrá volt őrületes. Az első félidőben egy ritka nagy védelmi baki után Kabát fejesével a lilák szereztek vezetést, amit meg is tartottak az utolsó perci, noha Böde és Somalia révén volt lehetősége a Zöld Sasoknak az egyenlítésre. Aztán a 90. percben a fiatal, friss szerzemény, Orosz Márk egy a magyar pályákon ritkán látható szabadrúgásgólt tekert Balajcza kapujába. Egy egy, igazság, béke, nyugalom. Csakhogy a Fradi belenyugodott az ikszbe és jött a 94. perc és az első Újpest-szöglet...:

A legfurcsább hajrá

A Videoton továbbra is szenved a bajnokságban, úgy fest, az Európa-liga elvonja a figyelmük jó részét. Az előző két hazai bajnokiján egy pontot szerzett a gazdag fehérvári klub, most pedig az újonc Eger ellen került komoly bajba. Koós révén vezetést szerzett a vendégcsapat, amit tartott is a 87. percig. Akkor Torghelle befejelte az egyenlítőgólt. Az Egernek az egy pont is tökéletes lett volna, ám végül nulla lett belőle, miután az utolsó pillanatokban egy olyan megmozdulásért kapott tizenegyest a Videoton, amilyen egy meccsen 5-7 darab előfordul. A büntetőt Nikolics értékesítette. Ajándékpontok. Te megadtad volna?

A FIFA és az UEFA beadta a derekát: jön a gólvonal-technológia!

(fotó: parameter.sk)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés