Bár sose volt kétségünk, most újra bizonyította Spanyolország, hogy nagyon tud focizni, csak épp már későn. A csoport másik meccsén Hollandia két csere góljával elverte Chilét is, így az élen végzett.

Ha az esti meccsen is minden klappol, Robbenék elkerülik a brazilokat, miután a harmadik meccsüket is behúzták. Chile lett a második, ő várja majd az A csoport elsőjét. A csoportrangadó egyébként rémes első félidőt hozott, nehéz volt eldönteni, ezt, vagy a szintén lassan csordogáló ausztrál–spanyolt nézze az ember. Aztán a második félidőben felpörögtek az események, főleg Van Gaal zseniális cseréinek köszönhetően: előbb Leroy Fer, majd Maurice Depay talált be. Van Gaal egy középszerűnek tűnő csapatból csinált vb-esélyest, a cseréi már csak hab a narancstortán.

Közben a másik meccsen szép csendben megszórta Ausztráliát a selección, így elkerülte a végső megsemmisülést, hogy győzelem nélkül kelljen hazaállítani. Bár így sem fogják lerángatni róluk a mezeket, mint ahogy a gólszerzők, Villa, Torres és Mata sem tudott igazán örülni a találatának.

Hollandia–Chile 2–0 (0–0)
Sao Paulo, Arena Corinthians

Hollandia: Cillessen – Blind, Vlaar, de Vrij – Kuyt (Kongolo, 89.), De Jong, Wijnaldum, Janmaat , Sneijder (Fer, 75.) – Robben, Lens (Depay, 68.)
Chile: Bravo – Jara, Medel, Silva – Mena, Diaz (Valdivia, 71.), Aranguiz, Isla, Gutierrez (Beausejour, 46.) – Vargas (Pinilla, 81.), Sanchez

Gólszerző: Fer (77.), Depay (92.)

Ausztrália–Spanyolország 0–3 (0–1)
Curitiba, Arena da Baixada

Ausztrália: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – Jedinak, McKay – Leckie, Bozanic (Bresciano, 72.), Oar (Troisi, 61.) – Taggart (Halloran, a szünetben)
Spanyolország: Reina – Juanfran, Albiol, S. Ramos, J. Alba – Xabi Alonso (David Silva, 84.) – Cazorla (Fabregas, 68.), Koke, Iniesta – F. Torres, D. Villa (Mata, 56.)

Gólszerző: Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

„Marozsán hamarosan odaérhet a top 10-be”

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés