Az U21-es Eb döntőjébe jutott spanyol válogatott tele van tejfeles szájú tehetségekkel, de talán mind közül a legzseniálisabb Isco. A középpályásért a legjobbak állnak sorban. Hol köt ki? Hol kössön ki?

Iscóra, a Málaga kivételes képességű középpályására fáj a Real Madrid és Manchester City foga is. Eközben Eb-döntőt játszik és lehet, meglőtte a Puskás-díjat érő gólt is.

Az idei nyári átigazolási szezon egyik legizgalmasabb portékája minden bizonnyal Isco lesz, a Málaga középpályása. A Playeren már írtunk a jövő lehetséges sztárjairól, amibe viszont Isco nem került be, mert a spanyol srác nem a közeljövő egyik legnagyobb futballistája, hanem őt már most a legjobbak közt emlegetik. 21 évesen. A Málagával a Bajnokok Ligájában mutatta meg magát, most pedig, június derekán az U21-es Eb-n villog. És szépen srófolja fel az amúgy sem alacsony árát. A transfermarkt 25 millió euróra lőtte be Isco értékét, de ez napról napra nőhet, pláne, ha Spanyolország behúzza az Eb-t.

Amíg nem húzza be (az olaszokkal döntőznek), addig meg olyan gólokat lő, amivel már most megnyerhetné a Puskás-díjat. Alant látható Norvégiának lőtt találata, a fickó tényleg egy született talentum. A bajnokságban kilenc (többek közt a Realnak), a BL-ben pedig három gólt lőtt, jómagam akkor kaptam fel rá a fejem, amikor szeptemberben a Zenitnek kétszer talált be, nem is akárhogyan – két ragyogó, emlékezetes gólt lőtt. Aztán figyeltem és láttam, hogy a srác bizony nem csak böhöm nagy gólokat vág, hanem követhetetlenül cselez és szeme van a labdáinak, ahogy mondani szokás szakértői körökben.

Az irányítóra persze nem csak én figyeltem fel, hanem nálam valamivel fontosabb személyek is: a Real Madrid és a Manchester City is ajánlatot tett érte, vagy mondjuk inkább úgy, hogy komolyan érdeklődött, hiszen összeget még nem tudunk. De nem lesz olcsó. Mondjuk ennek a két klubnak pont mindegy is. De hova lenne érdemes mennie?

A Real még mindig Cé Ronaldóra épül, köré húzzák fel a csapatot, ha nem távozik a portugál, akkor mellette nem könnyű érvényesülni. Akkor meg pláne nehéz dolga lesz a kis spanyolnak, ha tényleg kifizetik azt a hihetetlen összeget Gareth Bale-ért. De egy Ronaldo–Isco–Bale középpályás támadósor elég brutálisan hangzik, arról nem beszélve, hogy a beilleszkedés bizonyosan könnyebben menne, mint a hűvös Manchesterben, ahol egyáltalán nem a spanyol nyelv a hivatalos. Bár egyre inkább törekszenek erre: odacsábították a Barcelonából sportigazgatónak Txiki Begiristaint, aztán leigazolták Jesús Navast, az edző pedig az a Manuel Pellegrini lett, aki történetesen a Málagát irányította a nyárig, és chilei, tehát a nyelv közös. Valamint ott van David Silva is, no meg az argentinok.

Iscónak azt kell eldöntenie – nyilván amellett, hogy ki mennyi lóvét utalna neki és a klubjának –, hogy képes-e országot, kultúrát, nyelvet váltani 21 évesen, illetve, hogy érdemes-e. Mindenképp emellett szól az edző személye, aki jól ismeri őt, aki felépítette, aki bizalmat szavazott neki, aki miatt most az aki. És talán a Cityben többet is játszana. A Real Madrid azonban olyan hívószó, aminek egy spanyol fiatal aligha tud ellenállni.

Isco bárhova is megy, bármelyik országot választja, fejlődése töretlen lesz, maximum valahol gyorsabb, valahol némiképp lomhább. De mivel már most egy zseni, a tehetség mindenhol utat tőr magának, beszéljenek ott angolul vagy épp spanyolul. Mindenesetre meglepne, ha nem fehérben látnánk ősztől.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A City középpályása odaszúrt a Real Madridnak: Csak egy csapatot láttam a pályán

További cikkeink a témában