Mohamed al-Fayed szállítja a hét sztoriját. Kiesett a Fulham, de hiába kérik vissza a Jackson-szobrot, al-Fayed nem adja. Ezt a sztorit nem hisszük el, annyira bizarr.

Bátran állíthatjuk, hogy a milliárdos arab üzletember az angol futball Stadler Józsi bácsija (ki ne emlékezne azokra a festményekre?!), persze ő nem bukott meg adócsalással és nem pásztorként kezdte a karrierjét, de az ízlése hasonló magasságokban – értsd: mélységekben – szárnyal, ugyanis 2011-ben sikerült odarittyentenie a Fulham stadionja, a Craven Cottage elé minden idők legpuruttyább szobrát. Ez az.

Hát igen, tudjuk. Ez bizony Michael Jackson fröccsöntve, színesben. 2011-ben hunyt el a pop királya, és mivel al-Fayed baráti kapcsolatot ápolt Jacksonnal, úgy érezte, hogy ennek a dolognak a stadion előtt méltóbb helye lesz. Igen, egy popsztárnak egy angol futballcsapat stadionja előtt. Senki nem értette, de mivel al-Fayed volt a tulajdonos, ezért nem nagyon lehetett mit tenni. Ha azt találta volna ki, hogy egy böhöm nagy kengurufarmot, kacsaúsztatót, dodzsempályát épít a Craven Cottage elé, akkor sem lehetett volna megállítani.

Tavaly azonban az új tulajdonos, az indiai Shahid Khan a szurkolók kérésére eltávolította Jacksont, és ezzel a lépéssel nagyon felbőszítette al-Fayedet. Mivel a Fulham FC a hétvégén kiesett az első osztályból, az arab milliárdos azonnal ki is nyilvánította a sajtó képviselői előtt, hogy ez azért történt, mert hozzányúltak a szoborhoz.

– Nagy hiba volt – mondta al-Fayed –, de megfizetett érte. Kiesett, és ha magához tér, vissza szeretné majd kérni Michael Jacksont, de én annyit fogok mondani, hogy kizárt.

Azért a komoly hagyománnyal bíró angol klubok és a szurkolóik megfizetik az árát az Ázsiából érkező nagyrészt futballdilettáns befektetőknek. A 110 éves Hull Cityt tavaly az új tulajdonosa, Assem Allam nemes egyszerűséggel átkeresztelte Hull Tigersnek, mondván a tigris Ázsiában nagyon népszerű állat, és ez jót fog tenni a csapat marketingjének. Az egyiptomi származású üzletember szerint túl sok az olyan focicsapat, aminek nevében szerepel a City szó. Ha tehetné, akkor a Manchester Cityt mindenképpen Manchester Hunterre változtatná. Szerencsére idén áprilisban az angol szövetség meghiúsította az üzletember által tervezett merényletet, de előbb-utóbb megint jönni fog egy jó ízlésű thaiföldi bizniszmen, és előrukkol valami orbitális mutatvánnyal.

Több tanulsága is van ennek a sztorinak:
1. Mohamed al-Fayed és Assem Allam nem normális
2. Szegény Fulham-szurkolók
3. Soha ne készíts fröccsöntött Jacko-szobrot
4. És végül: ha Jacko-szobor van a stadionod előtt, ne tedd odébb, mert kiesel

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés