Goncalo Guedes. Nem szégyen, ha nem hallottad ezt a nevet, de könnyen lehet, hogy hamarosan a fél világ tudni fogja, ki ő. Ismerkedj meg a Benfica 17 esztendős csodagyerekével, hogy évek múlva elmondhasd: te már akkor tudtad, hogy milliókat fizetnek érte, amikor megnézted a fenti videót 2014 novemberében.

A piros-fehér lisszaboni klub az elmúlt években hasonló utat jár(t) be, mint a játékoseladásokból embereset kaszáló portói riválisa. Csak emlékeztetőül, olyan nevek hagyták el hatalmas pénzért a portugál fővárost a közelmúltban, mint David Luiz, Fabio Coentrao, Ramires, Angel Di Maria, vagy Nemanja Matics. Máris itt a következő delikvens, akiért fontmilliók érkezhetnek hamarosan a Benfica számlájára.

Nemrég kötöttek a klub vezetői öt évre szóló szerződést a szélsővel, ám a tervek szerint a kontraktusban szereplő záradék alapján már most nyáron értékesíteni kívánják - 40 millió fontért, ennyi ugyanis a kivásárlási ára Guedesnek. Ezt az összeget aligha pakolja le az asztalra a gyerek iránt érdeklődő nagyklubok valamelyike, hiszen enyhén szólva túlzásnak hat, de simán elképzelhető, hogy a szakemberek által a Real Madrid kétszeres aranylabdásához hasonlított játékost elviszik. Leginkább az Arsenal érdeklődéséről hallani, mert Arsene Wenger nem akar még egyszer úgy járni, mint anno Ronaldóval, akit az orra elöl vásárolt meg Sir Alex Ferguson. Az ágyúsokon kívül a Bayern München, a Paris SG és természetesen a Real Madrid figyeli a szupertehetséges futballistát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés