Egy utolsó percben szerzett tizenegyesgóllal kvalifikálta magát Japán a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra.

Az ázsiai zónadöntőben két csoportban küzdenek a válogatottak, mindkét ötösből az első kettő automatikusan kijut a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságra, a harmadik helyezettek meg még pótselejteznek egyet. A B csoportot hatpontos előnnyel vezette Japán, amennyiben egy egység beugrik a zsákba az ausztrálok ellen, máris ünnepelhetnek. A 82. percig nem is volt gond ezzel, csakhogy akkor Tommy Oar beadása lecsúszott, és a meglepődő japán kapus mögött a kapuba hullott.

Japán küzdött az egy pontért, eredménnyel. A 90. percben egy kezezés miatt tizenegyeshez jutottak, az ország szeme pedig Honda Keiszukén volt. A CSZKA Moszkva középpályása nem is hibázott, nagyon magabiztosan a kapu közepébe bombázta a labdát, Japán pedig – a rendező Brazíliát leszámítva – elsőként jutott ki a vébére.

Az olasz szakember, Alberto Zaccheroni által vezetett Japán története során ötödik alkalommal játszhat világbajnokságon: 1998, 2002 (társrendezőként), 2006 és 2010 után 2014-ben is, vagyis az utolsó öt tornán.

(Fotó: Europress/Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Dudaszós meccsnyerővel kaptak ki LeBron Jamesék a bajnoktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés