Az U19-es Eb-n szereplő magyar labdarúgó-válogatott legjobbja, a már a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Kalmár Zsolt a Bundesliga 2.-ben szereplő, Red Bull-csoporthoz tartozó Leipzigbe igazolt. A Győr középpályása öt évre írt alá.

Hivatalosan is bejelentette a Red Bull Leipzig az egyik legnagyobb magyar tehetség leigazolását, Kalmár Zsolt már pózolt is a lipcsei mezzel, sőt, már megvan az új beceneve is: a vörös bikákhoz passzol a vörös kobak, Kalmárt ezentúl gyakran fogják Puszta-Pumukliként emlegetni. A múlt héten az U19-es válogatottban Európa-bajnokságon szereplő győri középpályásért a Bild információi szerint nagyjából egymillió eurót utal az RBL a Győri ETO-nak, a szerintük magyar topsztár ("Ungarns Top-Star") focista pedig 2019-ig írta alá a szerződését, és mint a képen látszik, a 19-es mezszámot választotta. Vagy kapta.

Ralf Rangnick, a német együttes sportigazgatója, és Alexander Zorniger vezetőedző szerint is rendkívül komoly potenciál rejlik a fiatal játékosban, aki kora ellenére már értékelhető tapasztalattal rendelkezik, technikailag képzett, több poszton bevethető, és legfőképp illik a klub profiljába.

(Forrás, fotó: Bild, RB Leipzig Twitter, rangado.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés