Megnéztük, hogy áll a vadiúj, valódi ékszerdoboznak beígért Albert-stadion. Jelentjük, nagyon jól, és lőttünk is róla egy rakás képet.

A kivitelező Market Építő Zrt.-től Boros László vezetett minket körbe a jövő nyáron már szurkolókkal teli, ultramodern létesítményben. Noha az idő lehangoló, és úgy általában ismerjük a magyar munkamorált is, de itt, az Üllői út 129. alatt valóban ég a munka a melósok keze alatt.

Ahogy a számtalan kíváncsiskodó újságíró, építész, diák és tévés nyüstölése ellenére is abszolút készséges, figyelmes és lelkes szakembertől megtudtuk, rengeteg alvállalkozó ügyködik a stadionon: van, aki a tetőszerkezetben, akad, aki a lelátó betonelemeiben, és olyan cég is van, aki a világításban profi. Utóbbit egyébként még csak próbálgatják a 22 600 főre tervezett stadionban, keresik a legtökéletesebb helyét a világítótesteknek, az optimális bevilágítási szöget.

A lelátó már áll, a tetőszerkezetet is felhúzták, de a küzdőteret még a monstrum gépek uralják. Látható, már a központi főépület és annak különböző szintjei is állnak, a játékoskijáró feletti részen lesznek a VIP-szektorok, a konferenciaterem, a sajtópáholy, étterem és kávézó. Ott lesz a Fradi-múzeum és a shop is, valamint a mindenkori mezszállító sportboltja. A hazai öltöző 40-ről 400 négyzetméteresre bővül (a vendégeké 140), amihez tartozik majd egy ötcsillagos fürdő, továbbá egy műfüves bemelegítőpálya is.

Balra a sarokban (ezen a képen), a főépület mellett lesz a vendégszektor, a jobb oldali kapu mögötti részt pedig a B-közép lakja majd be:

"A nézőtér elemeit szinte úgy pakolgattuk össze, mint egy legót" – mesélte a kivitelező szakértője.

A tető látványos fémszerkezetét egy erre specializálódott német alvállalkozó cég csinálja.

Mindenki feje felett lesz fedél, és természetesen ügyeltek arra is, hogy bármelyik székről optimális legyen a belátási szög.

Az egyik ülőhelyet ki is próbáltuk.

A szektorok között teljes átjárhatóság lesz, kivéve persze a vendégszektort, ők el lesznek szeparálva. A szemben lévő sarokban lesz az egyik kivetítő, ahova akár sms-eket is küldhetünk majd.

Amúgy mindenkinek lesz ülőhelye, ami UEFA-előírás, ám a székek nagyjából másfél perc alatt felszedhetőek, így a bajnoki meccseken a B-közepet állószektorrá alakítják. Úgysem ülnének a srácok. Minden székhez tartozik majd egy kód, azzal akár sört is lehet rendelni a helyedre, de a gólokat is visszanézheted telefonon.

Minden részletre ügyelnek:

És egy bónuszkép a legbizarrabb munkagépről:

Amennyiben az időjárás kegyes lesz télen is, és hasonló ütemben tud haladni az építkezés, nem kizárt, hogy szeptember helyett akár már júliusban át tudja adni a kivitelező Európa egyik legszebb és legmodernebb stadionját.

(Fotó: Tóth István)

Nézd meg videón a Fradi-stadion látványtervét!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés