Hogy képben legyél a nyári foci Eb-vel kapcsolatban, bemutatjuk a résztvevő válogatottakat. Horvátország.

Négy éve az ötödik helyen végzett Horvátország, ami az eddigi legjobb eredménye a kontinenstornákon. Mióta önálló államként indul csak a 2000-es Eb-re nem jutott ki. A 2008-as osztrák-svájci eseményt három győzelemmel kezdték Slaven Bilić tanítványai, vagyis simán megnyerték a csoportjukat, pedig ott szerepelt Németország is. Végül mégis a Nationalelf jutott messzebb, egészen a döntőig, míg déli szomszédaink a negyeddöntőben tizenegyesrúgásokkal kiestek Törökország ellen.

Bő három évet kellett várniuk a bosszúra, de összejött: az idei Eb-selejtezőn második, vagyis pótselejtezős helyen végeztek Modricék, ott pedig visszavághattak a törököknek. Isztambulban 3-0-ra szétszedték a "félholdasokat", így otthon egy 0-0 bőven elég volt az ünnepléshez. Két meccsen, tehát 180 perc alatt nem kaptak gólt a törököktől, ami eléggé árulkodó, de leginkább az, hogy a csoportban tíz meccsen csak hetet. Hátul felettébb masszívak. A legfontosabb mérkőzésen viszont kikaptak Görögországban, így nem tudták megnyerni a csoportot.
Ez főleg a sorsolásnál ütött vissza, ugyanis sikerült megkapniuk Spanyolországot és Olaszországot, vagyis az előző két világbajnokot. Mellesleg a spanyol armada az Eb-címnek is a védője. Ebből a csoportból továbbjutni meglehetősen szép feladat lesz. De nem lehetetlen, az olaszok igen messze vannak a 2006-os teljesítményüktől, ők megfoghatóak, ellenben az íreket nem intézném el egy kézlegyintéssel, mert bármelyik válogatottól képesek pontot csenni.

C-csoport

Spanyolország
Olaszország
Írország
Horvátország

A selejtezőben meglepő módon a Tottenham peremembere, Niko Kranjčar volt a legeredményesebb négy góllal, Eduardo és Mario Mandžukić három-három találatot jegyzett. A csapat legjobbja és egyben irányítója Luka Modrić, a Tottenham játékmestere. Ő tíz meccsen lépett pályára, akárcsak Mandžukić és Dario Srna, Eduardo és Vedran Ćorluka pedig tizenegy találkozón játszott. Ők minden bizonnyal ott lesznek az Eb-n is, de az Evertonban egyre gólerősebb Nikica Jelavić, valamint Josip Šimunić, Pranjić, Rakitić és Vukojević is Bilić kedvencei közé tartozik.
A kezdőkapus személyét még mindig homály fedi, Pletikosa és Runje is hat-hat meccset kapott, viszont az gyanús lehet, hogy a pótselejtezőn és a februári felkészülési mérkőzésen is Stipe Pletikosa állt a kapuban.

Az észtek ellen játsszák a főpróbát és az írek ellen kezdik a tornát. Ott akár el is dőlhet a sorsuk.

Horvátország programja az Eb-n

  • június 10. 20:45 Írország–Horvátország - Stadion Miejski, Poznań; player-tipp: 50-50%
  • június 14. 18:00 Olaszország–Horvátország - Stadion Miejski, Poznań; player-tipp: 55-45%
  • június 18. 20:45 Horvátország–Spanyolország – PGE Aréna, Gdańsk; player-tipp: 40-60%

Olvass a többi csapatról is!

Nézd meg a horvát válogatott Eb-mezét!
Ha szeretnél fogadni a haverokkal a meccsekre, előbb tájékozódj az esélyekről!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A PSG fordított Barcelonában és bejutott a BL elődöntőjébe

100 millió oka van a Fradinak, hogy figyelje a Championship alakulását

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés