Nem olyan szép, de annál fontosabb és emlékezetesebb magyar gól 2002-ből. Igen, persze, Koplárovics vs. MU.

A tények: 2002. augusztus 14-én a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszott a magyar bajnok Zalaegerszeg a Manchester Uniteddal a Puskás Ferenc stadionban, és Koplárovics Béla 91. percben szerzett góljával (mely élete első ZTE-s gólja volt!) legyőzte az angol csapatot.

Oh, hát persze, hogy is felejthetnénk el Bélát, a mi nemzeti hősünket?! Az egygólos Koplárovics akkora sztár lett hazánkban, hogy még meg is énekelték a nevét, ráadásul a Manchester elleni gólja még válogatottságot is ért, kétszer húzhatta fel a meggypiros dresszt. Sőt, fiatalemberek csajoztak anno úgy a vidéki diszkókban, hogy "én vagyok Koplárovics Béla, ma én vagyok a sztárvendég!" (true sztori, a szerző jelen volt!). De a karrierje nem itt tetőzött, 2010-ben az iráni másodosztályban szereplő Sensza Arákhoz igazolt, ahol úgy töltött el két hónapot, hogy se pályára nem lépett, se fizetést nem kapott...

De mi akkor sem hagyjuk, hogy a feledés homályába vesszen Ördögűző Béla, aki egyrészt góljával lenyomta az óriást, másrészt olyan hangot volt képes előhozni Hajdú B. Istvánból, melyet egy jól irányzott tökön rúgás sem. Az a "góóól!" szoprán sikítás mélyen beépült agyunk rejtett zugaiba, és olykor verejtékben ázva riadunk fel miatta hajnalban. Aztán beugrik, hogy "Jaa, a Koplárovics-gól?!", és mosolyogva nyugszunk meg.

Jegyzőkönyv

  • Zalaegerszeg–Manchester United 1–0 (0–0)
  • Bajnokok Ligája, 3. selejtező forduló, 1. mérkőzés
  • Puskás Ferenc stadion, 27 ezer néző, Vezette: Wolfgang Stark
  • Zalaegerszeg: Ilic – Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi – Babati, Ljubojevic, Vincze O., Egressy (Molnár, 65.) – Faragó (Balog, 74.), Kenesei (Koplárovics, 83.)
  • Manchester United: Carroll – Brown (Ph. Neville, 6.), O,Shea, Blanc, Silvestre – Beckham, Keane, Veron, Giggs – Van Nistelrooy, Solskjaer (Forlán, 81.)
  • Gólszerző: Koplárovics (90.)
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés