A legrázósabb meccsből elég jól jött ki a magyar válogatott, az északírek elleni kilátástalan teljesítmény után Bukarestben igen értékes pontot szerzett az immár Dárdai Pál vezette csapat. Most meg jön az első győzelem is, a zord idő ellenére a feröerieket fogjuk leverni, ráadásul duplán nyerünk: a három pont mellé pénz is.

Most még nem mennék bele semmiféle mélyelemzésbe, majd a feröeri meccs után, elég annyi, hogy szombaton, Bukarestben látszott, milyen az, amikor egy csapat és a vezetője együtt rezeg, amikor meghalsz az edződért, aki hisz benned. És aki nem zavar össze.

Dárdai nem tett mást, mint a személyiségével eleve maga mellé állított mindenkit, elhitette a fiúkkal, hogy nem annyira szarok, mint amit mutattak Észak-Írország ellen, plusz kitalált egy nem túl bonyolult taktikát. Fegyelemmel, küzdéssel, okos játékkal eredményt lehet elérni. Most jön a jóval gyengébb csapat, de a nehezebb feladat – amíg Romániában az egy pont is bravúrnak számít, addig Tórshavnben kötelező a győzelem. De nem is lesz ezzel gond, ez a csapat most kellő önbizalommal rendelkezik, de hallgatva Dárdait, nem túl sokkal, vagyis nem lesz nagy a mellény. Nincs is mire.

Szóval nyerünk, szerintem minimum két góllal, és egy másik csapattal. Öt–hat helyen változik majd a kezdő, páran annyit melóztak, hogy nem tudnának ugyanazon a szinten pörögni. Gera, Elek, Varga, esetleg Szalai és Lovrencsics kerülhet ki, talán valamelyik középhátvéd is. Nikolics, Gyurcsó, Tőzsér, talán Kovács és Korhut kezdhet, de támadásban leszünk olyan jók, mint Bukarestben, sőt, több kreatív játékosra lesz szükségünk, hogy feltörjük a lelkes védelmet. A finnek hármat lőttek, erre mi is képesek vagyunk.

A hendikepes magyar siker mellé a csoport másik meccsét választottam, a görögök ugyanis nem esnek abba a hibába, mint mi, lenyomják az északíreket, akik ugyan két győzelemmel kezdtek, de ettől még nem jók. Skócia jobb, sőt, Skócia jó, kemény, masszív csapat, amely csak 2–1-re kapott ki Németországban. Csakhogy a lengyelek meg leverték a németeket, ezzel a lendülettel volt jön a következő a három pont is.

Válogatott-szelvény:

Fogadok most, mert szerintem se hülyeség a kombó, és érdekel a majd ötszörös pénz is!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés