Megvédte a bajnoki címét a Bayern München. Jó, most kérdezheted, hogy ebben mi a hír, persze, sose volt ez kérdés, ám most már hivatalos, miután lenyomta a Herthát is. Kiderült, nem döccent meg a robogó szekér Heynckes távozásával, Guardiola érkezésével, sőt, bátran mondjuk ki: ez a Bayern még jobb is, mint a tavaly mindent megnyerő. Bár már kimondtam február közepén is, ami még csak kérdés volt augusztusban.

A müncheniek a mostani szezonban még nem kaptak ki a bajnokságban – a 25 győzelem mellé két döntetlen is becsúszott, rém kellemetlen. Összesen ötvenkét mérkőzés óta veretlenek a Bundesligában, segítek, ezt pontosan azt jelenti, hogy 2012. október 28-án veszítettek utoljára Robbenék. De a zsinórban megnyert tizenkilenc bajnoki is jól hangzik, ami mellesleg rekord a négy nagy bajnokságot figyelembe véve. És lesz ez még több is.

Szóval úgy lett (huszonnegyedszer) bajnok a Bayern, hogy még hét forduló van hátra, és úgy, hogy azt a Dortmundot előzi meg 25(!) ponttal, amely ellen 2013-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott. Pep és a Das Tiki-taka jött, látott, győzött.

(Samuel Eto'o: „Pep leckéket akart nekem tartani a csatárjátékról, miközben ő támadó középpályás volt. Elmondta, hogyan mozogjak, én meg megkérdeztem tőle, hogy normális-e. Az igazság, hogy Pep nincs tisztában a labdarúgás dolgaival.")

Hertha–Bayern München 1–3

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés