Még összejöhet a brazil–argentin álomdöntő, az albiceleste ugyanis egy Barcelona-Real Madrid akciónak köszönhetően átgyömöszölte magát a svájci reteszen. Messi meglépett, Di María pontos volt, nyolc között Argentína.

Ottmar Hitzfeld kitalálta, a svájci mezben játszó futballisták meg végrehajtották – nagyon kevés kellett hogy Svájc kivédekezze a vébéről Argentínát. Az első félidőben még csak-csak próbálkozott szórványos támadással a piros mezes együttes, aztán nagyjából egy óra után már csak a bekkelésre maradt ereje. Azt viszont remekül csinálta, de ezt róluk tudtuk is, Di María elképesztő mennyiséget dolgozott, sprintelt, lőtt, cselezett, Messire rendre három ember jutott, így aztán különösebben az argentinok sem voltak veszélyesek. Nem is esett gól a rendes játékidőben.

A hosszabbításra is ki voltak adva a jelszók: a svájciaknál a: "cél a tizenegyes!", míg a dél-amerikaiaknál a : "mindenképp gólt kell lőni!" A 118. percig működött a svájci retesz, ám ekkor egy pillanatra hibásan zárt, Messi pedig ismét eldöntötte a meccset: egy ütemváltással meglépett, otthagyott három védőt, majd okosan lepasszolta Di Maríának, aki jobbról, ballal visszalőtte a hosszúba. A Real középpályása nagyon megérdemelte a gólt, nagyszerűen játszott ma is.

A 125. percben néhány centi kellett a svájci egyenlítéshez, ám nem volt szerencséjük. Vagyis mondhatjuk úgy is, a mellé állt a szerencse, aki egy picit többet tett érte.

Újabb csoportelső jutott a nyolc közé, már csak Belgiumon a sor.

Argentína–Svájc 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) – h. u.

Sao Paulo, Arena de Sao Paulo. Vezette: Eriksson (svéd)

Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo (Basanta, 105+1.) – Gago (Biglia, 106.), Mascherano, Di María – Lavezzi (Palacio, 78.), Messi, Higuaín
Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, R. Rodriguez – Behrami, Inler – Xhaka (Fernandes, 66.), Shaqiri, Mehmedi (Dzemaili, 113.) – Drmic (Seferovic, 82.)

Gól: Di María (118.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

Már csak két-három poszton van kérdőjel a magyar Eb-keretben

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés