A német csatár a torna első mesterhármasával, a portugál középhátvéd igazi rá jellemző tufasággal hozta le a hétfői nap rangadóját, mely igen élvezetes mérkőzést hozott annak ellenére, hogy Pepe kiállítása miatt a lényegi dolgok már a szünetre eldőltek.

Az előző világbajnokság gólkirálya rögtön az első meccsén majdnem szállította azt a gólmennyiséget, amivel Dél-Afrikában a góllövőlista első helyén végzett. Thomas Müller először tizenegyesből, aztán egy „befordulós megpattanós” lövéssel, majd egy elődjére és névrokonára, Gerd Müllerre emlékeztető góllal egy közeli lecsorgó labdából volt eredményes, miközben Mats Hummels egy szöglet utáni bombafejessel iratkozott fel az eredményjelzőre.

Szólni kell a portugálok legmegosztóbb figurájáról, aki a 37. percben előbb arcon csapta Müllert, majd megpróbálkozott egy lefejelés-félével – ez a kombó piros lapot ért a játékvezetőnél, amivel el is intézte a meccset. Pepéről van szó, ha esetleg nem lenne egyértelmű.

Németország–Portugália 4–0 (3–0)

Arena Fonte Nova, Salvador

Németország: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels (Mustafi, 73.), Höwedes – Lahm – Khedira, Kroos – Özil (Schürrle, 63.), Götze –  Müller (Podolski, 82.)
Portugália: Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao (André Almeida, 65.)  – Miguel Veloso (Ricardo Costa, 46.) – Joao Moutinho, Raul Meireles – Nani, Cristiano Ronaldo – Hugo Almeida (Eder, 28.)

Gólszerzők: Müller (12.-tizenegyesből, 45., 78.), Hummels (32.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés