Majdnem azoknak lett igazuk, akik a belga csapat körül kialakult hisztériához nem csatlakoztak, és azt mondták: oké, hogy erős a keret, de nem túl tapasztalt, és a kapu elé buszt parkoló ellenféllel szemben bajban lehetnek a klasszikus, felfutó szélső védők hiányában.

Többek között a fentiek miatt szenvedett hetven percen át a világbajnokság egyik közönségkedvenc csapata, aztán ahogy a Svájc–Ecuadoron, itt is a csereként beállt játékosok fordították meg a meccset. Előbb pazar csúsztatott fejessel a Manchester Unitedben csak szerencsétlenkedő Fellaini egyenlítette ki még az első félidőben tizenegyesből összeszedett hátrányt, majd szintén a padról érkező Dries Mertens egy villámgyors kontra végén a léc alá bombázva szállította a győzelmet és mentett meg az összetépéstől sok-sok tippmix-szelvényt.

Belgium–Algéria 2–1 (0–1)

Estadio Mineirao, Belo Horizonte

Belgium: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Dembelé (Fellaini, 65.) – Chadli (Mertens, 46.), de Bruyne, Hazard – Lukaku (Origi, 58.)

Algéria: M'Bohli – Mosztefa, Bugerra, Hallis, Gulam – Medzsani (Gilasz, 85.) – Taider, Bentaleb – Feguli, Szudani (Szlimani, 66.), Mahrez (Laszen, 72.)

Gólszerzők: Fellaini (70.), Mertens (80.) ill. Feguli (25. – tizenegyesből)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Dortmund után a Bayern is bejutott a BL-elődöntőbe

További cikkeink a témában