A németek az első Eb-aranyukra emlékezve egy kerek nyakú zöld mezzel jelentkeznek, természetesen a megszokott fehér-fekete mellett.

Már szeptemberben hivatalosan bemutatták a német válogatott hazai, fehér-fekete Eb-mezét, amit novemberben avattak fel Lahmék. Az adidas, mint mindig, most is különleges szerelést készített a honfitársaknak, persze csak a szokott kereteken belül: fehér felső és sportszár, fekete nadrág. A vékony átlós, nemzeti színű csíkok ötletesek és ízlésesek, mutatóssá teszik az elegáns szerelést. Ami kicsit meglepő, hogy a címer ezúttal nem kapott fekete hátteret, korábban ez hangsúlyosabb volt. Ez a döntés azért született, mert a mostani kollekciót az 1986-os dressz ihlette. A nyak- és az ujjrész is veszített feltűnőségéből, a vébén még feketére húzták. Jól fog kinézni a Nationalelf.

A váltómez már sokkal megosztóbb, bár nem mondhatjuk, hogy meglepő. Zöld lett, nagyon zöld. Korábban, úgy jó ötven évig mindig zöldben nyomultak a germánok, a mostani választás pedig a 1972-es cuccot idézi, akkor az NSZK története első Eb-aranyát szerezte. Az akkori mezhez kísértetiesen hasonlót kaptak most Joachim Löw tanítványai, vagyis fehér környakkal és fehér ujjvégződésekkel látták el a fűzöld felsőt. A 40 éves évfordulóra a mez belsejében, a nyakrészre egy felirat is emlékeztet. 2000 után fekete, piros, majd ismét fekete volt a második számú garnitúra, nekem speciel a legutóbbi, vb-bronzot hozó fekete-arany-vörös megoldás lényegesen jobb választásnak tűnt. Aztán persze a szakavatott szem lehet, hogy teljesen mást lát, alant kiderült.
Egyébként nem sima zöld mezről beszélünk, ugyanis nagyon halványan, két árnyalat is megjelenik, vízszintes csíkozással.

Egy apró adalék: a legenda szerint a zöld színt azért választották anno a németek, mert a második világháború után az ír volt az első, nem német nyelvű válogatott, amely kiállt ellene, és ily módon fejezték ki a tiszteletüket.

A divat rovat véleményez

A hazai mezen a frontrészen látható ferde, vékony csíkok nekem tetszenek, a fekete-fehér szett egyhangúságát sikeresen és ízlésesen oldják. Az ujjrésze viszont nem sikerült túl jól, nem értem, minek oda még egy márkajelzés (ha jól látom) - így egy kicsit több logó van a mezen, mint amennyi épp elég volna. A váltómezzel kapcsolatban hiszek a kolléga által említett legendának, abban is egyetértek, hogy a fekete-arany kombó menőbb, mint a zöld-fehér, de azért nem olyan rossz ez. A nyak- és ujjrész fehér lezárása teljesen jó, ez a megoldás engem a padlásunkon lévő, múlt évezredből ránk maradt Jürgen Klinsmann-mezre emlékeztet, azon ugyanis hasonlóan néznek ki a szóban forgó részek.

Nézd meg a többi Eb-mezt is!

Nem tudod, hol nézd a meccseket? Segítünk!

(forrás: triko.blog.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés