James Orr, az Independent szakírója öt egyszerű szempontot figyelembe véve hasonlította össze a Manchester United jelenlegi és korábbi menedzserét, a taktikai géniusz Louis van Gaalt és a hozzá képest zöldfülű David Moyest.

Nem bonyolódott mély szakmai elemzésbe az író, viszonylag tényszerű dolgokat vázol, viszont elég logikus. Van Gaal jobb alapanyagból egyelőre rosszabb csapatot csinált, persze ettől még a végén lehet, hogy ott lesznek a négyben. De egyelőre, ugyanannyi idő alatt nem bizonyítja, hogy jobb lenne Moyesnál.

Pontok ugyanazon szakaszban

David Moyest már elkönyvelték minden idők legpocsékabb MU-edzőjének, pedig a skót tavaly öt forduló után hét pontnál járt, míg utódja kettővel kevesebbet gyűjtött. Pedig Van Gaal még a sorsolásra sem panaszkodhat, jóval könnyebb ellenfelekkel találkozott, mint Moyes.

Elköltött pénzek

A szerzett, vagy inkább nem szerzett pontok annak tükrében még inkább Van Gaal ellen szólnak, hogy 157 millió fontot költött új játékosokra, hat klasszis érkezett, többek között Di María és Falcao is, míg a skót januárig egy darab Marouane Fellainit vett 28 millióért, majd januárban Juan Mata érkezett még.

Fiatal játékos felfedezése, beépítése

Moyes Adnan Januzajt fedezte fel, és játszatta rendszeresen. Van Gaal pedig Tyler Blackett-tet. Januzaj belga válogatott lett, még a vébékeretbe is beválogatták, Blackett-tet meg az újonc Leicester támadója, Jamie Vardy szívatta orrvérzésig, aztán ki is állították a fiatal angol védőt. Ja és 5–3-ra kikaptak.

Kapott gólok

Már tavaly komoly gondok voltak hátul, ahhoz képest még távozott Vidics, Evra és Ferdinand is, és csak Rojo érkezett. Moyest bírálták a védelem átjárhatósága miatt, ehhez képest most 12 gólt kapott Van Gaal átszervezett (háromvédős), majd visszarendezett védelme, míg elődjénél szeptember 22. előtt csak négyet.

Tapasztalat

Ez egy elég szubjektív, és talán kevésbé értékelhető szempont, de tény, Van Gaal egy a BL-be be nem jutó csapatot vett át egy tapasztalatlan, eredménytelen menedzsertől, míg a korábban semmit se nyerő Moyes Ferguson után érkezett. A holland nyolc bajnoki címet nyert négy különböző országban, sőt BL-t is nyert már, szóval őt nemigen nyomta a teher. Őt amúgy sem szokta.

Ha ezek után mégis megnyeri az MU a Premier League-et, 14.25-szörös pénzt fizetnek érte. Van Gaalt ismerve, érdemes tenni rá egy ezrest, told meg te is!

(via Independent, Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés