Pintér Attila a finnek elleni meccsel debütált a válogatott kispadján. Nem sikerült jól.

A mérkőzést jól kezdte a válogatott, többször is eljutott az ellenfél kapujához. Két durva finn hiba és némi kézi rásegítéssel Rudolf révén a vezetést is sikerült megszerezni a 13. percben. A finnek nem törtek össze, ügyesen passzolgattak, és alkalmanként helyzetbe is kerültek, a 17. percben például Vanczák mentett nagyot Eremenko lövésénél. A félidő dereka hazai pályán történő kontrázgatással telt, ami minden, csak nem közönségbarát játék, főleg egy papíron nálunk gyengébb csapat ellen. A 38. percben egy ellentámadás végén ismét Rudolf lőtt, de a lövés kevéssel mellé ment.

A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a meccs, helyzetek mindkét oldalon voltak, és egy fokkal stabilabbá vált a játékunk. A 74. percben aztán a teljes magyar védelemnek sikerült végignézni egy ügyes finn passzjátékot, aminek a végén Palo az ötösről gólt szerzett. A 84. percben Eremenko beverte a Juhász szabálytalansága miatt megítélt büntetőt, ami nem is volt meglepő, mert a meccs hajrájában a vendégek sokkal jobban pörögtek.

Összességében el lehet mondani, hogy egy nálunk gyengébb ellenfél ellen sem sikerült dominálni a meccset, nem volt bennünk lendület, kohézió, sőt, tulajdonképpen totál defenzív taktikát választottunk. Nem derült ki, hogy Pintér Attila mit szeretne, milyen lesz a válogatottja, vagyis a klubcsapatoknál nyújtott teljesítménye után egy cseppet sem vagyunk meglepődve. Minden félelmünk, amit az edző kinevezéséről gondoltunk, beigazolódni látszik, persze ez még csak egy barátságos meccs volt. Két dologra jó volt a meccs: 1. kiderült, hogy akár öltönyben is lehet köpködni (Pintér Attila) 2. a finnek önbizalommal várhatják az őszi selejtezőnket.

Magyarország-Finnország 1–2 (1–0)
Győr, ETO-park. V: Harkam (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Lipták (Kádár, 56.), Juhász, Leandro – Varga J. – Lovrencsics (Gyurcsó, 53.), Sándor Gy. (Elek Á., 55.), Koman (Futács, 64.), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 82.). Szövetségi kapitány: Pintér Attila
FINNORSZÁG: Mäenpää – Arkivuo, Ojala, Moisander, Sorsa (Toivio, 88.) – Kolehmainen (Ring, 70.), Sparv, P. Hetemaj – Riski (Pohjanpalo, 64.), R. Eremenko – Pukki (Sadik, 87.). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
Gólszerző: Rudolf (13.), ill. Pohjanpalo (74.), R. Eremenko (84. – 11-esből)

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A La Liga elnöke Real Madrid-drukkerként nyilatkozott Mbappéról

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés