Falcao, Neymar vagy Stoch? Ollózás, szóló vagy kapásbomba? Kié lesz az idei FIFA Puskás-díj?

Immár negyedik alkalommal díjazza a FIFA Puskás-díjjal az Év gólját – amely előző év júliusa és a tárgyév júliusa között esett. Az elmúlt három évben Lionel Messi, a Barcelona argentin csillaga mindannyiszor elnyerte az Aranylabdát, de a Puskás-díjról rendre le kellett mondania, holott tavaly az Arsenal ellen szerzett pöccintésével a hármas listán volt. Már biztos, hogy vagy a címvédő Neymar, a Santos brazil spílere, vagy Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára, vagy Miroslav Stoch, a Fenerbahce szlovák középpályása nyeri el az idei Puskás-díjat.

Radamel Falcao

Azt már pontosan tudjuk, hogy Radamel Falcao, az Atlético Madrid támadója ipari mennyiségben képes termelni a gólokat, ám nem csak a mennyiségre megy rá, hanem bizony nem ritkán a minőségre is ügyel. Az Európa-liga döntőjében is tekert gyönyörű gólt, ám a hármas listára egy szenzáció ollózással írta fel magát. A 26 éves kolumbiai csatár május 19-én az América de Cali elleni barátságos mérkőzésen egy jobb oldalról érkező szögletet bombázott a ficakba, felejthetetlen mozdulattal.

Neymar

A filigrán brazilnál van most épp a trófea, tavaly az ő gólját választották a legszebbnek. Akkor egy fantasztikus támadás és egy földöntúli csel után talált a kapuba, most, március 7-én az Internacional elleni Libertadores Kupa-mérkőzésen pedig a saját térfeléről megindulva, gyakorlatilag a fél csapatot kicselezve szólózott el a kapuig, majd egy laza bokamozdulattal helyezte a kapus mögé a labdát. Vajon mikor látjuk már Európában szólózni Neymar da Silva Santos Júniort?

Miroslav Stoch

Korábbi győztesek

  • 2009 – Cristiano Ronaldo
  • 2010 – Hamit Altintop
  • 2011 – Neymar

A mélynövésű szlovák középpályás egy harmadik típusú góllal került fel a listára – egy hatalmas kapáslövéssel. A találat előkészítése kísértetiesen hasonlít Falcao dugójára, ám Stoch nem ollózott, és nem a büntetőterületen belülről lőtt. Az elképesztő 22 méteres löketet március 3-án küldte a Genclerbirligi kapujára egy török bajnoki mérkőzésen.

A versenyben maradt három találatra a FIFA honlapján lehet szavazni a január 7-i díjátadó napjáig.

(Fotó: lapatilla.com)

Tovább:
A Player férfias karácsonyához
A sportrovathoz
A legfrissebb cikkekhez

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Újabb rekordot ért el Európa legyőzhetetlen futballcsapata

További cikkeink a témában