Gondolkoztunk, hogy a szombati csúcsmeccs előtt minden nap mutatunk pár Románia elleni magyar gólt, de miután az elmúlt bő három évtizedben összesen négyet lőttünk, azt is három meccsen, megmutatjuk egyben. Szombat este szeretnénk még kitenni egy-kettőt.

Bő három évtized magyar–román meccseit böngésztük át, és hát sok biztatót nem tudunk írni. Ez idő alatt tízszer játszottunk Románia ellen, és mindössze egyszer nyertünk, 33 éve. Ezért kellett odáig visszalapoznunk. Akkor Fazekas László góljával 1–0-ra szétaláztuk a szomszédokat, azóta még három gólt szereztünk, és háromszor ikszeltünk.

A szombati meccs előtt az egyetlen reményünk Dárdai Pali, aki olyan sajttájt tartott beiktatása után, hogy ha Pintér úr látta, azóta is kezelteti magát. Dárdaival majd foglalkozunk még, most viszont mutatjuk az elmúlt 33 év termését. Elég szerény.

1981. május 13.: Magyarország–Románia 1–0

Fazekas Kapa volt az utolsó, aki győztes gólt rúgott Románia ellen, és ennek már több mint 33 éve.

1998. október 14.: Magyarország–Románia 1–1

Hrutka Rudi itt lett valaki, a Fradi bekkje hatalmas gólt tekert szabadból a 83. percben.

2013. március 22.: Magyarország–Románia 2–2

Vanczák Vili és Dzsudzsák szerezték a góljainkat, ez a meccs maximálisan nyerhető volt, ám a hosszabbítás második percében kaptunk egy röhejesen szomorú gólt.

Fogadd meg a magyarok győzelmét, hiszen akkor duplán drukkolhatsz, és mellesleg 4.45-szörös pénzt nyerhetsz, ha Dárdai bemutatkozása sikeres lesz. Megéri rizikózni, játssz te is!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Letartóztattak két Premier League-focistát szexuális erőszak gyanúja miatt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés