Városi és szomszédvári derbik hétvégéje szeptember hónap utolsó két pihenőnapja, ennek megfelelően fogadási tippjeink 2/3-a ilyen párosításokra épül. Azért csak ennyi, mert a Liverpool–Everton kapcsán nem merünk állást foglalni.

Kezdjük a bányászrangadóval. Mind a Schalke, mind a Dortmund a várthoz képest gyengébben rajtolt, aminek részleges magyarázata lehet csak a rengeteg sérült. A sárga-feketéknél hosszú évek óta tartó „tradíció” ez, a kékeknél egyes szurkolók Jens Keller edző munkásságára vezetik vissza a problémát. Főleg a hátsó részek lesznek hiányosak mindkét oldalon, úgyhogy sokgólos döntetlent várunk és persze óriási hangulatot.

Angliában Liverpool mellett Londonban rendeznek városon belüli csemegét: az Arsenal fogadja a Tottenhamet. Ha van meccs, amelyik biztosan látványos és lüktető lesz, akkor ez az. Arsene Wengernek fél szemmel a jövő heti BL-bevetésre is oda kell figyelnie, így egy-két poszton rotálás várható. Itt is sok gólra számítunk a szokásos Arsenal-rohamok és a csapongó Spurs miatt, viszont hazai győzelemre.

Vasárnapra marad a Derby della Sárga és Piros Lapok Lanterna, azaz a genovai városi csata. Utóbbi jelzőt a Genoa és a Sampdoria összecsapásán nyugodtan lehet szó szerint értelmezni. Nincs olyan mérkőzésük, melyen ne lenne minimum öt sárga (csapatonként) és legalább egy piros. Általában döntetlen körüli eredmény születik kevés góllal, úgyhogy ezekre érdemes kalibrálni.

Topliga-szelvény:

Fogadok most, mert szerintem se hülyeség a kombó, és érdekel a több mint 18-szoros pénz is!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Messi elmondta, mikor fog visszavonulni

„Marozsán akár Grand Slam-tornát is nyerhet”

További cikkeink a témában