Mozogni jó dolog, de másnaposan észnél kell lenni. Öt sport, amit visszafogott teljesítménnyel is űzhetsz.

Darts

Az ember áll, és kis nyilakat dob el – nem hangzik túl megerőltetőnek, igaz? Ha akarjuk, saját lakásunkban is felszerelhetünk dartstáblát, vagy lezúzhatunk egy kocsmába a haverokkal, és lenyomhatunk egy körversenyt. Az egyetlen veszély, hogy jó eséllyel ismét alkoholizálni fogunk, vagyis másnaposan dartsozni akár egy ördögi kör elejét is jelentheti! Ugyanez a helyzet a csocsóval, biliárddal és egyéb kocsmai tevékenységekkel.

Krikett

A krikett az a sport, ami közben akár hízni is lehet – állította egy neves angol versenyző. Némelyik meccs napokig is eltart, ebédszünetet is beiktatnak a programba – milyen sport ez már?! – és amikor zajlik egy meccs, nos, az sem olyasmi, mint egy squash-mérkőzés. Ha esetleg a pálya szélén ácsorgunk, mint elkapók, akkor jó eséllyel csak akkor mozgunk, amikor a meccs végén elhagyjuk a pályát. Sportolunk, de mégsem – másnapra ideális.

Curling

Ehhez tudnunk kell korcsolyázni, vagy legalábbis úgy könnyebb. Kevésbé másnaposok vállalhatják azt a szerepet, hogy sikálják a jeget azelőtt a nagy izé előtt, míg a legmásnaposabb alak lehet az, aki útjára indítja. Ha mindenki egyformán szenved a macskajajtól, akkor megbeszélhetik, hogy felváltva sikálnak. Ugyanennek a gurítom és nézem típusú sportnak a könnyített verziója a bowling, mert ott még korcsolya sem kell, nem is beszélve a partvisról.

Agility

Egy itthon is egyre népszerűbb sportról beszélünk, amelynek legjobbjai világbajnokságokon mérik össze tudásukat. Lényege, hogy kutyánkat irányítjuk, aki ügyességi feladatokat végez el egy akadálypályán. Úgy hallottuk, hogy kemény sport, elvégre sokszor gyorsan kell futni a blöki mellett/előtt, mutatni kell neki az irányt, de ha másnaposok vagyunk, akkor ezt inkább spóroljuk meg, és egy helyben állva dirigáljunk kutyánknak, majd rohangál ő, közben mégis sportolunk. Ez egy olyan megoldás, amihez nyilvánvalóan szükségünk van egy kutyára, aki meglehetősen okos, képes mindenféle trükkökre. Eb hiányában pusztán sétálunk, az pedig legfeljebb szabadidős tevékenységnek minősül.

Tetherball

Nem tudjuk, hogy van-e magyar elnevezése ennek a csodálatos sportnak, Amerikában a tetherball (kb. kötéllabda) néven fut, és nyilván olyanok számára fejlesztették ki, akik egyébként felmentést érdemelnének tornából. Ez tulajdonképpen olyan, mint a kugli, csak itt nem bábukat kell eltalálni, hanem az a cél, hogy az ellenfél ne tudja elkapni a labdát, és az feltekeredjen a póznára. Ennek a sportnak világszövetsége is van, méghozzá Kaliforniában. Másnaposan azért nem könnyű ilyet játszani, mert ugyan egy helyben kell állni, de a kezünkkel gyorsnak kell lennünk. Aki nagyon elintézte magát előző este, inkább dartsozzon.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Los D’Antoni Lakers, avagy a hollywoodi lidércnyomás

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

„Marozsán hamarosan odaérhet a top 10-be”

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés