A spanyol-orosz Talant Dusebajev lett a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Megbízatása 2017 januárjáig szól, másodedzője a csurgói Sótonyi László lesz. Ő az első külföldi szakvezető, aki betölti ezt a posztot.

A korábbi zseniális, olimpiai bajnok irányító háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Ciudad Reallal, jelenleg a Kielce edzője, és Mocsai Lajost váltja a kispadon.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az új kapitányt bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megegyezés értelmében a szerződés "eredménykötelmeket" tartalmaz.

A 46 éves, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes Dusebajev a kapitányi poszt mellett a továbbiakban is a lengyel Kielce vezetőedzője marad. A korábbi kapitány, Mocsai Lajos augusztus 31-én távozott posztjáról.

A férfi válogatott lemaradt a jövő januári, világbajnokságról, így a riói olimpiára való kijutásra csak akkor marad esélye, ha sikeresen veszi a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjét. A kvalifikációs sorozat október 29-én indul, a magyarok Miskolcon fogadják a portugálokat, majd november 2-án az ukránok vendégei lesznek. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett és a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jut ki az Eb-re.

Másodedzője a csurgói Sótonyi László lesz, a 44 éves szakember válogatott játékosként szerepelt a spanyol bajnokságban, edzőként pedig évek óta hazai első ligás női és férficsapatokat dirigál. Bartók Csaba csapat-koordinátorként vesz részt a válogatott munkájában.

(Forrás: MTI, fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában