A mértékadó Transfermarkt adatait vettük alapul, az ottani összegek alapján ők kerültek a legtöbbe a Premier League-ben a nyáron. Eddig.

Lazar Markovics – Liverpool

A mértékadó Transfermarkt adatai alapján ezek a játékosok kerültek a legtöbbe a PL-ben a nyáron. Eddig.

Markovics a tízben van, már ez kissé érthetetlen, ám az még inkább, hogy 25 millió eurót adtak érte a Benficának. Túlárazottnak tűnik, pláne, hogy jó eséllyel nem is lesz kezdő, plusz a spanyol válogatott Moreno csak 18 volt. Mondjuk legalább fiatal, még csak húsz.

Szerinted ki a nyeri bajnokságot? Fogadd meg most! 

Dejan Lovren – Liverpool

Újabb vörös igazolás, miközben a tízből épp kicsúszott Can, Origi és Moreno. Két kézzel... Lovren jóval tapasztaltabb, mint Markovics, 25 éves, megjárta a vébét, a Lyont és a Sotont, mégis alig volt drágább, 25.3 millióba fájt. Carragher-utódnak tartják a sokoldalú középhátvédet.

Szerinted ki a nyeri a PL-t? Nyerhet a Pool? Fogadd meg most, 12-szeres pénz nyerhetsz!

Adam Lallana – Liverpool

Őt is a vörösök vették meg, és szintén a Southamptontól, viszont mivel ő angol, eleve drágább: 31 milliót utaltak érte. A 26 éves szélső a vébén is kint volt, a szenteknél 260 meccsen szerepelt, cséká is volt, már fiatalon legendává vált. Ő a legdrágább Pool-igazolás. Eddig. De még jön egy (sztár)csatár. Úgy költött 136 milliót Rogers, hogy senkivel sem pótolta Suárezt. Érthetetlen.

Cesc Fàbregas – Chelsea

Rejtély, miért adta el a Barcelona a világ egyik legjobb középpályását, aki 19 gólpasszt adott az előző szezonban, és még mindig csak 27 éves. Simán megért 33 milliót, főleg hogy komoly PL-tapasztalata van már. A kékeknél már az első bajnokin kiosztott két asszisztot; Mourinho tehát zseniális érzékkel igazolta le Lampard helyére. A nyár egyik legjobb igazolása.

Szerinted ki a nyeri az angol bajnokságot? Fogadd meg most! 

Romelu Lukaku – Everton

Lukakutól viszont megvált a Chelsea, ám miután Costa érkezett, jól jött az a 35.36 millió euró, amit az Evertontól kaptak, ahol amúgy is kölcsönben volt. Igaz, a 21 éves center a világ egyik legjobbja lehet, de persze a kispadra luxus lett volna. A belga a vébén is villant párszor, az Evertonban meg 15 gólt rúgott tavaly.

Szerinted ki a nyeri az angol bajnokságot? Fogadd meg most!

Ander Herrera – Man. United

A viszonylag ismeretlen (értsd: nem világ- és Európa-bajnok) spanyol középpályásáért megdöbbentően magas árat szabott a Bilbao, a MU meg rábólintott. Herrera jó kis spíler, de korábban nem szolgált rá a 36 milliós árra, úgyhogy utólag kell majd. Eddig jól nyomja a súlyos tehernek számító MU-mezben, ám akkor is irreális az összeg.

Szerinted az MU behúzhatja az aranyat? Majd tízszeres lóvé, fogadd meg most! 

Luke Shaw – Man. United

Ha Ander irreális összegért érkezett, mit mondjunk Luke Shaw-ra? A 18 éves sihederért 37.5 milliót fizetett a Man. United, négy és féllel többet, mint Fàbregasért a Chelsea. Hát hol van ő a mindent megnyerő spanyoltól? Teljesen eszetlen költekezés, és csak azért, mert angol. Shaw válogatott kerettag, bizonyára nagy jövő áll előtte, de eddig csak 60 PL-meccs van a lábában. Eddig nem a MU a transzferkirály. 

Alexis Sánchez – Arsenal

Az Arsenal jó üzletet csinált, a Barcelonától elhozta a remek csatárt 37.8 millióért, ami sok pénz, de egyrészt a chilei a vébén is bizonyította, mennyire meghatározó tud lenni egy csapatban, másrészt a MU- és Pool-igazolásokkal összehasonlítva jó üzletnek tűnik. A szélsőként és csatárként is bevethető játékos szintén 25 éves, Wenger nagyot húzott vele.

Szerinted van megnyerheti a PL-t az Arsenal? Fogadd meg most!

Diego Costa – Chelsea

Na ennek legalább volt értelme, Markoviccsal vagy Shaw-val ellentétben a brazil-spanyol már letett a fűre ezt-azt, nyert spanyol bajnokságot, BL-döntős volt, meg ugye berámolt 27 gólt az előző szezonban. Sőt, a Chelsea-ben is góllal debütált. Még mindig csak 25 éves, rengeteg benne a lehetőség, igaz, a vébén ő is megégett. 38 millió eurót zsebelt be érte az Atlético, de ez reális.

Szerinted is a Chelsea nyeri bajnokságot? Vagy a City? Fogadd meg most!

Eliaquim Mangala – Man. City

Hihetetlen, de a fiatal, noname francia védő eddig a legdrágább igazolás, és persze ki más húzta volna meg a fura vásárlást, mint a feneketlen pénztárcájú Man. City. A Porto 40 millió eurót kapott a 23 éves tehetségért, aki a válogatottban is csak bő kerettag.

Összesen tehát 338.96 millió eurót tapsoltak el a csapatok csak erre a tíz játékosra.

Szerinted ki a nyeri az angol bajnokságot? Fogadd meg most és nyert egy rakás pénzt!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Xabi Alonso döntése miatt egy portugál edző lett a Liverpool A-opciója

A világ legkeresettebb edzője a Liverpoolt és a Bayern Münchent is visszautasítja?

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés