"Angol tudósok bebizonyították, hogy akinek nincs meg a TrollFoci könyv, az tulajdonképpen egy köcsög." Nagyjából ez a mottója a most megjelent és bemutatott könyvnek. Szóval vedd meg, mindenkinek jobb lesz úgy.

Sokat hallottad már, hogy tipszmikszűnek, devecseringelnek netán liptákingolnak, de lövésed sincs, hogy mit jelent? Mennyei történetek mesélnek, te meg csak pislogsz nagyokat és kötelezően mosolyogsz, hogy a társaság teljes jogú tagjának érezd magad? Akkor lehet, hogy nem hallottál még a TrollFociról! Ebben az esetben gyorstalpaló felzárkóztatásra van szükséged, el kell olvasnod a TrollFoci könyvet. Merthogy megjelent.

Viszont a könyv első két mondata úgy szól: "Ha érzékeny lelkületű vagy, kérlek, tedd le a könyvet! Meg se vedd!" Csak miheztartás végett.

A TrollFoci Facebook-oldalt néhány fiatal focidrukker arc hozta létre, azzal a szándékkal, hogy... igazából nem tudják, miért, egyszerűen csak imádják a magyar focit, és az azt körülvevő miliőt, poénnak szánták. És szerették volna megosztani gondolataikat, teret adni mások sztorijainak, valamint a mémeknek. Az úgynevezett magyarfoci, mint különleges, Kárpát-medencei sportág, kiapadhatatlan forrása ezeknek, és amit senki más nem ért meg, csak mi, akik benne vagyunk.

Aztán azon kapták magukat a fiúk, hogy napjaink magyar labdarúgásának legnagyobb hatású – és létszámú – szurkolói közösségévé nőtte ki magát a mókázásnak indított csoport. Ma már kétszázezer követője, lájkolója van, mire ezt elolvasod, lehet, hogy már jóval több.

És ez bizony annyi csodálatos sztorit, kommentet köpött fel, hogy végül úgy érezték, nyomtatott formában is megőrzik az utókornak. Van itt minden: kommentátori bakik, óda az MB1-hez, megmondóemberek, sőt, még maguk az érintettek, azaz a játékosok is megszólalnak. Még azt is megtudjuk a könyvből, melyik admin rúgta le egyszer Torghelle Sándort. Páros lábbal – ahogy egy vérbeli trollhoz illik.

Mivel a srácok továbbra is inkognitóban nyomulnak, kivéve ugye Aranyosi Pétert Rekop Gyurit, aki a TrollFoci arca, és tulajdonképpen hangja, szóvivője is, így közös kép sem készülhetett velük. De én láttam őket, léteznek (az egyikük kiköpött Csonka Pici, de nem mondjátok vissza neki), és egészen úgy tűnt, hogy tényleg van közük ehhez az egész őrülethez. És nemcsak hogy van közük hozzá, hanem tiszteletreméltó szerénységgel és alázattal kezelik a virtuális népszerűséget. És lassan már van is mire szerénynek lenniük, az arctalan celebek (ahogy magukat nevezték) ma már nagyon komoly tömeget képesek megmozgatni. Például a teltházas magyar-északír Eb-selejtező 44. percében az ő felhívásukra tapsolt nagyjából húszezer szurkoló. (A No Bajner, no party megvan?)

Na szóval, mivel velük nem készülhetett fotó, így a szerkesztőasszonnyal, Csepelyi Adriennel, korábbi playeres kollégával devecseringeztünk egyet, hogy lásd, tényleg volt egy könyvbemutató.

Rekop György és az Adminok: TrollFoci
Twister Media kiadó, 3490 Ft

Itt tudod megvenni, ha nem akarsz köcsög lenni. A BDSRSTNT!

Ajánlások

  • ,,Nem érdekel" – Bajner Bálint
  • ,,Asszem, mindenféleképpen ajánlom" – Lipcsei Péter
  • ,,Takarodjál megvenni, vagy levágom a fejed!" – Urbán Flórián
  • ,,Remélem, hamarosan megjelenik románul is" – Guzmics Richárd
  • ,,Nem megyek haza elolvasni!" – Huszti Szabolcs
  • ,,Senki sem kérte, hogy megírjátok!" – Pintér Attila
  • ,,Az öngólomat leszámítva jó könyv..." – Devecseri Szilárd
Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A La Liga elnöke Real Madrid-drukkerként nyilatkozott Mbappéról

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés