Közel négy kilométer úszás, 180 kilométer bringázás és 42 kilométer futás. Mit gondolsz, képes lennél teljesíteni ezt az embert próbáló feladatot, vagy inkább a könnyített kihívást választod? A Balatonman Kenese névvel fémjelzett versenyen erre is lesz lehetőség szeptemberben, több opció közül választhatnak a nevezők.

A 2014 júniusában megrendezett III. Balatonman Füred után idén először dörren el a startpisztoly a Balatonman Kenesén (szeptember 12–14.), ahol a klasszikus Iron táv indulói mellett a közép és a rövid távú triatlon szerelmeseit is várják a rajtvonalhoz. A Vak Bottyán strandon kialakított vízparti versenyközpont, a kora őszi, várhatóan mérsékelt hőmérséklet, a forgalommentes, átlagos szintkülönbségű pálya, mind-mind egy jó hangulatú, ideális versenyt ígérnek. Nem lenne meglepő, ha többen itt mennék idei legjobbjukat. A nevezők között megtalálhatóak a hazai élmezőny legjobbjai, de ott lesz a rajtzónában Kovács “Kokó” István világbajnok ökölvívónk is. És ami még soha nem volt: az Iron táv indulói hajóról rajtolva vágnak neki a megmérettetésnek, napkeltekor.

Három távon lehetett nevezni:
• 40,5 táv: 0,95 km úszás, 32,5 km kerékpározás, 7 km futás
• Közép táv: 1,9 km úszás, 92 km kerékpározás, 21 km futás
• Iron táv: 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás

Az előzetes  információk és a visszajelzések alapján durván 350–400 versenyző részvételére lehet számítani. A rövidtávon egyéniben, az Iron távon váltóban is lehet indulni, így gyakorlatilag bárki belekóstolhat az élménybe, megtapasztalhatja a verseny nyújtotta eufóriát, és meggyőződhet róla, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja!

Helyszíni nevezés: a verseny előtt, szeptember 12-én, pénteken déltől 12:00-től 20:00-ig Balatonkenesén, a versenyközpontban. A verseny napján szombaton reggel 8.00–11.00 ig kizárólag a közép illetve 40,5 távokra lehet a helyszínen nevezni.

Betétprogramként rendezik meg a Maratonman Őszi Futamot, ahol maraton, félmaraton, 14 km és 7 km távokon lehet majd indulni. Helyszíni nevezés a futásra: a verseny előtt, szeptember 12-én pénteken reggel 12:00-től 20:00-ig, szeptember 13-án szombaton 10:00-től 14 00-ig Balatonkenesén, a versenyközpontban.

Hogy érzed? Ott leszel?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Xavi meggondolta magát, már hajlandó lenne maradni

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés