Azt megmutattuk, hogy viszonylag látványos antréja volt a Manchester Unitednél a holland szakembernek, de az csak a kezdet volt, kedd hajnalban már egy trófeát is bezsebelt új csapatával. Az International Champions Cup döntőjében 3–1-re verte az MU a Liverpoolt.

Egy laza 7–0-val mutatkozott be a Unitednél a holland válogatott kispadját lecserélő Van Gaal, most meg már vihetik is haza az USA-ból az első, nem túl jelentős, trófeát. A szupercsapatok szupertornájának fináléjának 14. percében Steven Gerrard büntetőből szerzett vezetést a Liverpoolnak, és a szünetre is vörös előnnyel mentek a csapatok, aztán a két perc alatt minden megfordult: az 55. percben Rooney, az 57.-ben Mata talált be Mignolet kapujába, két perccel a vége előtt a fiatal Lingard pedig bebiztosította a sikert.

Az MU a Roma, az Inter és a Real Madrid után hazai riválisát is legyőzte. És a nagy igazolások vélhetően még csak most jönnek. Ez a derék holland tényleg tud valamit.

Manchester United–Liverpool 3–1 (0–1)

Miami Gardens, Sun Life Stadium, 51 000 néző

Manchester United: De Gea – Jones, Smalling, Evans (Blackett, 46.) – Valencia (Shaw, 8.), D. Fletcher (Cleverley, 46.), Herrera (Lingard, 78.), Young – Mata (Kagava, 69.) – Rooney, J. Hernández (Nani, 69.)
Liverpool: Mignolet – Kelly, G. Johnson, Skrtel, M. Sakho (K. Touré, 74.) – Gerrard (Lucas, 63.), Allen (Can, 63.), Henderson, Coutinho (Peterson, 77.) – Lambert (Ibe, 63.), Sterling

Gól: Rooney (55.,), Mata (57.), Lingard (88.), ill. Gerrard (14. – 11-esből)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés