Ha van igazi csemegéje a nyolcaddöntőknek, a Hollandia–Mexikó párosítás az. A torna kiemelkedő védelmei közé tartozó a legjobb támadósorok egyikével kerül össze, a kispadon egy savanyú pofa edző egy valódi energiabombával meccsel, és még találkoznak klubtársak (Van Persie, Hernandez) is, vagyis kihagyhatatlan meccs lesz!

Hollandia–Mexikó

A bevezetőben kis túlzással mindent elmondtunk a két csapatról, de azért vizsgáljunk még meg pár aspektust. A fiatalos, gyors és lendületes Hollandia Van Persie nélkül is viszonylag könnyen megverte az erős Chilét pár napja, vasárnapra pedig visszakapja csapatkapitányát, így nem kell szegény Jermain Lens szenvedését néznünk centerben. Szintén visszatér a sérüléséből felépült Martins Indi, akivel masszívabb lehet az amúgy nem túl félelmetes hátsó sor. Memphis Depay csereként lendíthet a csapaton, mint ahogy megtette már nem egyszer a világbajnokságon. A 19 éves szélsőnek eddig teljesítménye alapján simán kezdőnek kellene lennie, ám Louis Van Gaal nem osztja ezt a nézetet.

A másik kapitánynak, a kúl arc Herrerának muszáj belenyúlnia a csapatába, mert Vazquez sárga lapok miatt kihagyja a kora esti ütközetet. Ott lesz viszont a szinte hibátlanul teljesítő teljes hátsó osztag, amely a veterán Rafa Márquez és a kapus Ochoa vezetésével bármelyik ellenfelet képes leradírozni. Figyelem! Hosszabbítás lehetséges!

Hollandia–Mexikó

Odds – hazai: 2.05; X: 3.25; vendég: 3.50

  • Estadio Castelao, Fortaleza
  • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Hollandia: Cillessen – Janmaat, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind – De Guzman, N. de Jong – Sneijder – Van Persie, Robben.
  • Mexikó: Ochoa – Aguilar, Maza, Márquez, Moreno, Layún – Herrera, Marco Fabian, Guardado – G. dos Santos – Peralta.

Fogadok!

Costa Rica–Görögország

Egy ilyen párosítás után fent maradni egy Costa Rica–Görögország kedvéért kb. olyan, mintha két Breaking Bad-epizódot követően meg kellene néznünk egy Űrgammák-részt. A világ nagyobbik része alighanem a szimpatikusan defenzív közép-amcsiknak drukkol a 2004-es Eb óta az antifutball szinonimájává vált görögökkel szemben. Furcsa belegondolni, hogy amíg Spanyolország, Olaszország, és Anglia a csoportjából se tudott tovább menni, addig ezen párosítás egyik résztvevője a legjobb nyolcba jut…

Costa Rica–Görögország

Odds – hazai: 2.45; X: 3.05; vendég: 2.90

  • Arena Pernambuco, Recife
  • TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Costa Rica: Navas – Duarte, Gonzalez, Umana – Gamboa, Junior Diaz – Tejeda, Borges – Ruiz, Bolanos – J. Campbell.
  • Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Sokratisz, Holebasz – Maniatisz, Kacuranisz – Szalpingidisz, Szamarisz, Hrisztodolopulosz – Szamarasz.

Fogadok!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában