Minden idők legjobban induló vébéje lehet a brazíliai, a remek nyitómeccs másnapján már a 2010-es vb döntőjének visszavágóját nézhettük, a harmadik napon meg egy hatalmas tradíciójú rangadóval folytatjuk: Anglia–Olaszország. De bemutatkozik két dél-amerikai titkos favorit, Uruguay és Kolumbia is. Őrület.

Folytatjuk a C és a D csoporttal, máris láthatjuk a pályán a legjobbját veszítő Kolumbiát, a 2004-es Európa-bajnokot, a 2006-os világbajnokot és a 2010-es vb-bronzérmest is.

Kolumbia–Görögország

A Kolumbia–Görögország kicsit szomorú meccs lesz, a vébé egyik legjobbja lehetett volna a dél-amerikaiak klasszis csatára, Radamel Falcao, de sajnos súlyos sérüléséből nem sikerült felépülnie. A Monaco 28 éves gólvágója még januárban dőlt ki. Közben Aldo Leao Ramírez is lesérült, így őt is ki kellett cserélni a keretben. Kolumbia így is esélyesebb Görögország ellen, nagyszerű csapata van José Pékerman, az El Tigrét pedig Bacca, Gutiérrez és a Dortmund frissen igazolt csatára, Ramos pótolhatja.

Kolumbia–Görögország

Odds – hazai: 1.85; X: 3.25; vendég: 4.25

  • Estadio Mineirao, Belo Horizonte; C csoport
  • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – É. Álvarez, C. Sánchez, Guarín, – J. Rodríguez – Bacca, T. Gutiérrez
  • Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Morasz, Manolasz, Holebasz – Maniatisz, Kacuranisz, Kone – Szamarasz, Mitroglu, Szalpingidisz

Fogadok!

Uruguay–Costa Rica

Uruguay is elveszítette legjobbját, ám a Liverpool csatára, Luis Suárez nem végleg dőlt ki, a második csoportmeccsen már játszhat. Suárez egyébként elképesztő mennyiségben termelte a gólokat, a vörösöket a második helyre lőtte a PL-ben, és európai aranycipős lett. Costa Rica ellen azonban nélküle is kötelező nyernie a 2010-es elődöntősnek, pláne, hogy így is világsztárok rohamoznak elöl: Edinson Cavani és Diego Forlán.

Uruguay–Costa Rica

Odds – hazai: 2.25; X: 3.10; vendég: 3.10

  • Estadio Castelao, Fortaleza; D csoport
  • TV: M1, 21:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano, Godín, Cáceres – Ramírez, Gargano, Arévalo, C. Rodríguez – Cavani, Forlán
  • Costa Rica: K. Navas – Umana, J. Díaz, Duarte, Mora – G. González, Borges, Cubero, B. Ruiz – Urena, Campbell

Fogadok!

Anglia–Olaszország

A csoportkör másik – a holland–spanyol mellett – óriási presztízsmeccsét a D csoportban játsszák, Anglia és Olaszország főszereplésével. Az mindenképp méltatlan a két korábbi világbajnokhoz, hogy Manausban egy pocsék, erdei tisztásra hajazó pályán kell meccselniük. Ez is hatással lehet a játékra, no meg leginkább az, hogy egyik csapat sem arról híres, hogy lehajtott fejjel támad, mintha nem lenne holnap. De most megint úgy tűnik, jók az angolok és szürkék az olaszok. Ilyenkor szokott az lenni, hogy Olaszország elmasíroz az elődöntőig, az angolok meg a nyolcaddöntőben megégnek. Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling és Sturridge remek formában van, Rooney meg Rooney. A másik oldalon Montolivo kiesése nagy érvágás, de ott van Balotelli, aki az Eb-n már bizonyította, hogy képes széles hátára venni a csapatot.

Azért ez a csoport Uruguayjal kiegészülve...

Anglia–Olaszország

Odds – hazai: 2.25; X: 3.10; vendég: 3.10

  • Arena Amazonia, Manaus; D csoport
  • TV: M1, 00:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Anglia: Hart – G. Johnson, G. Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson – Lallana, Rooney, Welbeck – Sturridge
  • Olaszország: Buffon – Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini – Candreva, Verratti, De Rossi, Pirlo, Marchisio – Balotelli

Fogadok!

Elefántcsontpart–Japán

Az elefántok mindig remek gárdával érkeznek a világbajnokságra, aztán sosem jön ki nekik a lépés. Vagy sokkal inkább mentálisan nem elég erősek, holott egyénenként fantasztikusak: Drogba, a két Touré, Kalou, Gervinho, Auriel és még sorolhatnánk. Japán ellen valószínűleg elhiszik, hogy tudnak nyerni, viszont az biztos, hogy nem fekszik nekik Kagaváék játékstílusa. Japán elsőként kvalifikálta magát a vébére, jó kis csapata van Alberto Zaccheroninak.

Elefántcsontpart–Japán

Odds – hazai: 2.55; X: 3.00; vendég: 2.80

  • Arena Pernambuco, Recife; C csoport
  • TV: MTV, 03:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Elefántcsontpart: Barry – Aurier, K. Touré, Bamba, Boka – Gradel, Tioté, Serey Die – Kalou, Drogba, Gervinho
  • Japán: Nisikava – Ucsida, Nagatomo, Konno, Josida – Honda, Endo – Okazaki, Kagava, Jamagucsi – Kakitani

Fogadok!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Leszimulálták Mike Tyson és Jake Paul meccsét, óriási KO lett a végeredmény

További cikkeink a témában