Brazíliának vébét kellene nyerni otthon, ez ugye egyértelmű, de arra senki sem számított, hogy mindezt legjobbjai nélkül kellene véghezvinnie. Márpedig nem dúskál ez a generáció zsenikben, az a kettő meg pont nem játszhat Németország ellen az elődöntőben.

Brazília–Németország

Most aztán, hogy Neymar megsérült, Thiago Silva meg egy ostobaság miatt besárgult, boldog boldogtalan szövetségi kapitányt játszik, de hát nem csak Magyarország a tízmillió kapitány országa, hanem Brazília is, csak épp ott nem tíz, hanem kétszáz. Persze mi is eljátszottuk Scolarit, hiszen ennél égetőbb kérdés ma nincs a fociban: ki pótolja Neymart? Senki, hisz ő az egyetlen zseni elöl, hátul meg Thiago Silva a legjobb, ő talán a világon is, szóval roppant nehéz meccse elé néznek a sárgák, de nem kaphatnak ki így sem, mert vége lesz a vébének, az ország meg gyászba borul.

Az jó jel, hogy Kolumbia ellen helyenként már olyan focit láttunk tőlük, amivel akár vb-döntőt is lehet játszani, csakhogy mindenki tudja, ez a németek ellen kevés lesz. Miután Hulk, Oscar és Fred is kiábrándító formában van, Neymar meg tévén nézi a meccset, pillanatnyilag nem látjuk az utukat a döntőig.

Németország egy ritka nézhetetlen meccsen verte Franciaországot, felrúgva a "gyors gól jót tesz a meccsnek" közhelyet: Hummels a 12. percben fejelte a győztes gólt, utána nagyjából négy helyzet volt az egész meccsen. Maximum. De megint nem lehetett őket megverni, ami amúgy tizenhat meccs óta senkinek sem megy, bő egy év alatt. Ha valaki, hát Brazília Brazíliában képes lehetne erre, de csak teljes fegyverzetben, így aligha. Löw engedett a köz nyomásának, Lahmot visszatette a védelembe, de őt sem engedte támadni, szóval hozott is ajándékot meg nem is. Ez várható ma is.

A németek se mehetnek bele a meccsbe kirobbanó önbizalommal, mert nem játszanak jól, leginkább azért, mert Özillel csak a létszám van meg, Götze szintén pocsék, Kroos és Müller tartja a lelket a csapatban elöl. Hátul ők is rendben vannak, főleg a torna legjobb kapusa, Neuer.

Brazília–Németország

 Odds – hazai: 2.64; X: 3.15; vendég: 2.60

  • Estadio Mineirao, Belo Horizonte
  • TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Brazília: Julio Cesar – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Luiz Gustavo – Willian, Oscar, Hulk – Fred
  • Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Götze, Kroos, Özil – Müller

Fogadok!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés