A két szombati negyeddöntő négy résztvevője közül kettőben nagyjából biztosak voltunk a vb előtt, hogy ebben a szakaszban találkozunk velük, egyre jó eséllyel számítani lehetett, a negyedikre viszont ember meg nem mondta volna, hogy elődöntőért játszik július 5-én. És ha Costa Rica kiejtené Hollandiát is, jöhetnének a „minden idők egyik leg…”-gel kezdődő megállapítások.

Argentína–Belgium

Előbb azonban pályán lesz holmi argentin és belga válogatott, kezdjük velük. A gauchókat a tornát megelőzően orrnehéz csapatnak tituláltuk, a jelző négy mérkőzést követően kétemberesre változott. Lionel Messi és Angel Di María – merthogy miattuk – tökéletesen igazolta a tételt Svájc ellen, amikor a szélvészgyors ballábas barcelonai átadásából a szélvészgyors ballábas madridi a hosszabbítás utolsó perceiben mentette meg Argentínát a további szenvedéstől. Szenvedés lesz szombaton is, mert egyrészt a belgák USA ellen már azt a teljesítményt hozták, ami miatt titkos favoritként lettek elkönyvelve, másrészt nagyon hiányozhatnak az eltiltott Marcos Rojo felfutásai, őt ugyanis az a José Basanta helyettesítheti, aki gyári középhátvédként kényszerből lesz a szélre kitolva (mint ahogy a másik oldalon így van ezzel Toby Alderweireld és Jan Vertonghen, de ezt már megszoktuk).

Papíron hiányozhat a sérült Sergio Agüero is, de itt húzzuk alá a papíron kifejezést, mert a Manchester City szupercsatára egy nagy semmit alkotott eddig. Ha már a nagy semminél tartunk, Eden Hazard se kapna prémiumot az elmúlt három heti munkájáért, Romelu Lukaku viszont igen, azzal, hogy visszakerül a kezdőbe a gól+gólpassz kombóját követően. Érdekesség, hogy Belgium 14 mérkőzés óta nem kapott ki világbajnokságon, Argentína legutóbbi 18 vb-meccséből egyet veszített.

Argentína–Belgium

 Odds – hazai: 2.10; X: 3.20; vendég: 3.40

  • Estadio Nacional, Brazíliaváros
  • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Basanta – Maxi Rodríguez, Gago, Mascherano, Di María – Messi, Higuaín.
  • Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini – Mertens, De Bruyne, Hazard – Lukaku.

Fogadok!

Hollandia–Costa Rica

A Hollandia–Mexikó 87. percében a holland játékosok talán már azon agyaltak, hogy hová foglaljanak szállást a megérdemelt nyári vakációra, amikor előbb Wesley Sneijder révén egyenlítettek, majd Klaas-Jan Huntelaar góljaival fordítottak, és most pihenés helyett negyeddöntőzhetnek. Kivéve szegény Nigel de Jongot, aki még egy ideig a párja helyett az orvosok kényeztetését élvezheti – neki véget ért a világbajnokság sérülés miatt. Nagy gond ez Louis van Gaalnak, mert Mexikó többször jöhetett át a középpályán a fő holland verőember hiányában, ami majdnem a kiesésükhöz vezetett.

A kapitány átszervezéssel próbálja megoldani De Jong pótlását: a kapus és csatár kivételével bárhol bevethető eddigi balbekk Daley Blindet pakolja oda, ami egyet jelent Dirk Kuyt bal oldali wingbacké(!) való átképzésével. A világbajnokság egyik tündérmeséjét író válogatottjánál is akad egy gigantikus hiányzó, a védelem legjobbja, az eltiltott Oscar Duarte nem fogja megállítani Arjen Robbent. Lehet, hogy a többiek sem.

Hollandia–Costa Rica

 Odds – hazai: 1.48; X: 3.95; vendég: 6.55

  • Arena Fonte Nova, Salvador
  • TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Hollandia: Cillessen – De Vrij, Vlaar, Martins Indi – Janmaat, Wijnaldum, Blind, Kuyt – Sneijder – Robben, Van Persie.
  • Costa Rica: Navas – Gamboa, Acosta, Gonzalez, Umana, Junior Diaz – Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos – J. Campbell.

Fogadok!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés