Ennél nehezebben nem juthatott volna tovább Brazília, az 1–1-re végződő rendes játékidő után átalibizték a felek a hosszabbítást, aztán rábízták magukat a tizenegyesekre, illetve a kapusokra. Júlio César nyert.

Egy emészthető első félidő után, ahol esett két gól, láttunk három pocsék, nézhetetlen játékrészt, gól nélkül. Egy szöglet után szerzett vezetést Brazília, Thiago Silva csúsztatta meg Neymar beadását, aztán David Luiz és Jara közösen segítették a labdát a kapuba. Itt jelzem, Jara duplán lett főszereplő, mindjárt kiderül.

Szóval megvolt a hazai előny, és miután elvileg jó hátul a selecao, kihúzható lett volna. Csakhogy hiába jók Silváék, ha közben Hulk élete legrosszabb meccsén majdnem gólpasszt adott Chilének, az eladott labdája után Alexis Sánchez egyenlített.

Aztán sok minden nem történt már, bár ha Júlio Cesar nem véd hatalmasat Aranguiz helyzeténél, mehettek volna nyaralni a sárgák. Igaz, előtte meg Hulk lőtt szabályosnak tűnő gólt, de kezezés miatt nem adta meg Webb. Inkább vállnak tűnt innen. Aztán a nagy semmi, csak fetrengés, no meg egy bődületes Pinilla-lövés a hosszabbítás végén, ami a lécen csattant.

Jöttek a tizenegyesek: a tízből csak öt ment be, eggyel több brazil, Júlio César lett a hős, aki kettőt is megfogott, majd 2–2-nél jött Jara és telitrafálta a kapufát. Brazília továbbvergődött.

Brazília–Chile 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 3–2

Belo Horizonte, Estadio Mineirao, vezeti: Howard Webb (angol)

Brazília: Julio César – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho (Ramires, 72.), Luiz Gustavo – Hulk, Oscar (Willian, 105.), Neymar – Fred (Jo, 64.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari

Chile: Bravo – Silva, Medel (Rojas, 108.), Jara – Isla, Aránguiz, Diaz, Mena – Vidal (Pinilla, 87.) – Alexis, Vargas (Guitrrez, 57.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Gólszerző: David Luiz (18.), ill. A. Sánchez (32.)

Na és ki lett a meccs embere? Naná, hogy Júlio César!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Milák Kristóf edzője elmondta, milyen téren kell előrelépnie tanítványának az olimpiáig

További cikkeink a témában