Ez egy világbajnokság, itt nem lehet félgőzzel nyerni senki ellen, márpedig Uruguay azt hitte, lötyögve lenyomja a sokkal gyengébb Costa Ricát. Hát nem, így komoly bajban a 2010-es vb bronzérmese. És megvan az első kiállítás is.

Costa Rica a leggyengébb csapatok közé lett sorolva, 1000-szeres pénzt fizet a végső sikere a vébén, ami ugyan nem fog bekövetkezni, de jól mutatja, mennyivel jobb csapat Uruguay. Elvileg. Merthogy a pályán ez nem látszódott, és nem tudni, Tabarez csapata ennyit tud csak, vagy a formaidőzítés sikerült rosszul. Bár mi sem a Costa Rica elleni találkozóra élesítettük volna a gárdát, talán még kicsit ólmos lábakkal is győzniük kellett volna Cavaniéknak, csakhogy még csak nem is törték össze magukat.

Miután kaptak egy – végre jogos – tizenegyest, azt hitték, készen vannak, valahogy kihúzzák azt a bő órát. Mekkorát tévedtek! A második félidőben két perc alatt fordított a közép-amerikai együttes, előbb a remekül játszó Campbell, majd Duarte vette be Muslera kapuját. Apropó, Joel Campbell, mi szóltunk, hogy figyelni kell rá, ma el is adta magát. A végén még Urena is betalált, kábé első labdaérintésből. Ez nagyobb meglepetés, mint Hollandia parádéja, mert itt egy tényleg kiscsapat ugrott hatalmasat.

Uruguay–Costa Rica 1–3 (1–0)
Fortaleza, Estadio Castelao, vezeti: Felix Brych (német)

Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Lugano, Pereira – C. Rodríguez (A. Hernández, 76.), Gargano (A. González, 60.), Árevalo Ríos, Stuani – Cavani, Forlán (Lodeiro, 60.)
Costa Rica: Navas – Diaz, Umana, Gonzalez, Duarte, Gamboa – Tejeda (Cubero, 74.), Borges – Bolanos (Barrantes, 89.), Ruíz (Urena, 83.) – Campbell

Gólszerző: Cavani (23. – 11-esből), illetve Campbell (54.), Duarte (56.), Urena (84.)

Piros lap: Maxi Pereira (94.)

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres, miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés