Dél-Amerikában már régóta használják a játékvezetők a sorfal pontos rögzítéséhez, és most végre a világ is megismerkedhet a találmánnyal. Végre? Jó lesz? Vagy tök mindegy?

A Brazíliában és Argentínában már jó ideje használatban lévő, és a tavalyi U17-es és U20-as világbajnokságon is tesztelt a víz alapú festéksprayjel a spori először pöttyint egyet a szabadrúgás pontos helyéhez, a labdához, majd kilépi szépen a sorfal helyét, és ott húz egy jól látható vonalat. Innentől kezdve elég látványos lesz, ha elkezdenek araszolni a sorfal tagjai, annyira talán a focisták bőrén sem vastag a bőr, hogy figyelmen kívül hagyják a jelet. Ha mégis, villanhat a lap. A festék egyébként egy percen belül elpárolog, így a későbbiekben nem zavarja a játékot, ellenben ha valamiért tovább húzódik a szabadrúgás, akkor kezdődhet minden elölről.

A világ talán leghíresebb játékvezetője, Howard Webb szerint nekik mindenképp nagy segítség lesz a spray, akárcsak a támadó csapatnak, mert talán több szabadrúgásgól születhet ezáltal.

Az viszont teljesen biztos, hogy roppant látványos lesz az újítás, a borotvahab fújása a zöld gyepre, és gyorsítani is fogja a játékot, nem kell szélmalomharcot vívni a minduntalan előre lépegető játékosokkal, akik így nem tudnak csalni a távolságon, hiszen az egész világ látja. No meg a sporik is. És ha tényleg több gól is születik emiatt, egyöntetűen rábólinthatunk az újításra.

Szerinted kit segíthet vb-aranyhoz a spray? Vagy anélkül is nyernek a németek? Vagy Brazília? Fogadsz is?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés