Egy kutatásból kiderült, hogy elég nagy hiba a hűtőben tartani a krumplit.
A krumpli egy olyan zöldség, ami nincs túl jó viszonyban a hűtőszekrénnyel, ráadásul a brit NÉBIH kutatása arra az eredményre jutott, hogy a hidegben tárolt krumpli komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában:
Hideg hatására a benn lévő keményítő cukorrá alakul, ami sütve, olajjal hevítve, egy olyan akrilamid nevű szerves anyagot hoz létre, amit a festékek és műanyagok gyártásánál használnak.
És milyen jól sejted, hogy ez nem jelent valami jót, ugyanis
a szervezetbe jutva olyan súlyos betegségek kialakulásának kockázatát növeli, mint a rák.
A legjobb egyébként az lenne, ha sötét, hűvös helyen tárolnád, akkor nem érhet baj.
És vannak még ételek, amiknek nem tesz jót a hideg:
(Forrás / fotó: tudasfaja.com / Getty Images)