Erről a tíz mozis arcról vegyél példát, ha jobb férfi akarsz lenni!

Jön a nőnap, mi pedig arra bátorítunk, hogy idén ne akard lerendezni az egész hacacárét néhány csokor szegfűvel, hanem csinálj valamit, aminek minden nő örülne a környezetedben. Mondjuk légy férfi, azaz pontosabban, légy JOBB férfi, mint eddig! Mozis inspirációval segítünk.

1. Mark

(Andrew Lincoln - Igazából szerelem)

A srác halálosan szerelmes Keira Knightleyba, ami nem csoda, az ő szempontjából azonban sajnos felér egy tragédiával. A csaj ugyanis friss házas, mégpedig a legjobb spanhoz ment hozzá. Mit lehet ilyenkor tenni? Elfelejteni az egészet, de azért még belefér egy szívmelengető szerelmi vallomás, amit a női nézők általában lélegzetvisszafojtva szoktak végignézni.

Mit tanulj tőle?
Romantika

2. Indiana Jones

(Harrison Ford - Az elveszett frigyláda fosztogatói)

Puhakalap, ostor és hatlövetű. Jones professzor az egyik legcoolabb arc. Soha nem nyugszik, soha nem pihen és mindig valami érdekes kincs után lohol. Mellette unatkozni? Kizárt. Nem csoda, ha minden nő odavan érte.

Mit tanulj tőle?
Kalandvágy

3. Alex J. Murphy

(Peter Weller – Robotzsaru)

A faszit kocsonyává lövik, aztán meghal, majd az agyát – és a megmaradt szerveit - egy géptestben keltik életre, hogy onnantól kezdve csak a bűnüldözésnek éljen. De a műveletbe hiba csúszik, ugyanis hiába küldtek rá az agyára egy format C-t, Murphy még ezek után sem tudja kiverni a fejéből az asszonyt és a gyereket. Ilyen egy tökéletes apa.

Mit tanulj tőle?
Családszeret

4. Forrest Gump

(Tom Hanks - Forrest Gump)

Azt nem lehet mondani, hogy Forrest csak a lábát lógatta egész életében. Megjárta Vietnamot, volt nemzeti pingpong-bajnok, rákászhajó-kapitány és megszállott futóbolond. Egy valami azonban soha nem változott; világ életében egyetlen lányt szeretett.

Mit tanulj tőle?
Hűség

5. James Bond

Ugye nem gondoltad, hogy éppen Bondot hagyjuk le a listáról? Ez a karakter ugyanis olyan, mintha férfiúi testbe öntötték volna a női közízlést. Jóképű, kifogástalanul öltözködik, minden körülmények között elegáns, csak úgy dőlnek belőle az idézhető egysorosok és vitathatatlan stílusikon.

Mit tanulj tőle?
Stílus

6. Jack Sparrow

(Johnny Depp - A Karib-tenger kalózai-sorozat)

Bár ízlések és pofonok különböznek, azt azért talán merészség lenne kijelenteni, hogy nem létezik Jacknél jóképűbb filmes karakter. Egy dolog azonban az ő oldalára billenti a mérleget; úgy általában totálisan tojik a világra, a legújabb közvéleménykutatások szerint (éppen elkevertük valamerre a szakirodalmat, de tutira így van!) a nők ezt a típust nagyon csípik.

Mit tanulj tőle?
Lazaság

7. Dr. Hannibal Lecter

(Sir Anthony Hopkins - A bárányok hallgatnak)

Persze a nők azt is szeretik, ha valaki szeret és tud főzni, de ilyen tekintetben inkább ne Lecter legyen a példaképed! A műveltsége és a kifinomultsága viszont már lehet követendő példa.

Mit tanulj tőle?
Műveltség

8. Tyler Durden

(Brad Pitt - Harcosok Klubja)

Alfahím. Te is alfahím akarsz lenni, ugye? Legyél!

Mit tanulj tőle?
Férfiasság

9. Rocky Balboa

(Sylvester Stallone - Rocky)

Rocky nem éppen egy Casanova és sajnos a tutyimutyiságra sem igazán vevő a szebbik nem. A kitartást azonban díjazzák, a jó öreg Balboa pedig soha nem adta fel. Ha elbizonytalanodnál, csak dúdold el magadban az Eye of the Tigert és menetelj tovább előre! Hidd el, menni fog!

Mit tanulj tőle?
Kitartás

10. Austin Powers

(Mike Myers - Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke)

Utoljára hagytuk, mert úgy igazából nem is tudjuk megmagyarázni. A modzsót nem lehet definiálni, mert az vagy van, vagy nincs. Valószínűleg ha a fenti tulajdonságokat kifejleszted magadban, jön magától, és ha egyszer megszerzed, onnantól nem lesz számodra akadály.

Mit tanulj tőle?
Modzsó

A Mont Blanc hegyeiben található csúcs, és az oda épített híd Európa és a világ egyik legkülönlegesebb helyszíne. Vadregényesség a négyzetre emelve.

Az Aiguille du Midi (3842 m) egy hegycsúcs Franciaországban, a Mont Blanc masszívumban. A svájci Klein Matterhorn (3883 m) után ez a második legmagasabb pont Európában, ahová hegymászó-felszerelés nélkül is el lehet jutni, köszönhetően felvonójának, melyet 1955-ben építettek, és amely két évtizedig a világ legmagasabb felvonója volt.

A két csúcs között épült híd minden kétséget kizáróan az egyik legadrenalinpumpálóbb és leglélegzetelállítóbb szerkezet, amit valaha két hegy közé építettek.

A Chamonix és a hegycsúcs közötti távolságot (2800 m szintkülönbség) 20 perc alatt teszi meg. A hegycsúcs tetején egy kilátó (Európa legmagasabban fekvő kilátópontja) valamint kávézó és ajándékbolt épült. Innen indul a Vallée Blanche síútvonal valamint a Cosmiques menedékház a kiindulópontja a Mont Blanc-ra induló túráknak.

A hegycsúcsról egy másik felvonó viszi át az utazókat a de Geant gleccser felett a Helbronner csúcsig (3462 m), amely már a masszívum Olaszországhoz tartozó felén fekszik.

(Forrás: Wikipedia)

Player Autószalon

Egy sziklás tengerpart már önmagában brutálisan romantikus, de ha pár sziklák közé ékelődött ház is van a képben, akkor egyenesen felülmúlhatatlan.

Cinque Terre, azaz Öt föld a neve annak az öt településből álló régiónak, amely a Ligur-tenger partján, Genova és La Spezia között található. Lenyűgöző szépségű falvak meredek hegyoldalakba épített teraszokon, nem is kell külön ecsetelni, pontosan látszik minden a fotókon.

Öt faluról beszélünk, aki itt él, az valószínűleg a turizmusból szerzi a napi betevőt, ennek megfelelően a hely kicsit kirakat jellegű. A Vernazza, Riomaggiore, Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola ötösfogatban összesen mintegy tízezer helyi lakos található, és minden helyire jut legalább egy turista, rosszabb napokon másfél.

Ezzel aztán minden rosszat el is mondtunk erről a helyről, amit a jóisten is képernyővédőnek teremtett, annyira ott van benne minden olyan elem, ami utazásra, felfedezésre csábít minket.