Erről a tíz mozis arcról vegyél példát, ha jobb férfi akarsz lenni!

Jön a nőnap, mi pedig arra bátorítunk, hogy idén ne akard lerendezni az egész hacacárét néhány csokor szegfűvel, hanem csinálj valamit, aminek minden nő örülne a környezetedben. Mondjuk légy férfi, azaz pontosabban, légy JOBB férfi, mint eddig! Mozis inspirációval segítünk.

1. Mark

(Andrew Lincoln - Igazából szerelem)

A srác halálosan szerelmes Keira Knightleyba, ami nem csoda, az ő szempontjából azonban sajnos felér egy tragédiával. A csaj ugyanis friss házas, mégpedig a legjobb spanhoz ment hozzá. Mit lehet ilyenkor tenni? Elfelejteni az egészet, de azért még belefér egy szívmelengető szerelmi vallomás, amit a női nézők általában lélegzetvisszafojtva szoktak végignézni.

Mit tanulj tőle?
Romantika

2. Indiana Jones

(Harrison Ford - Az elveszett frigyláda fosztogatói)

Puhakalap, ostor és hatlövetű. Jones professzor az egyik legcoolabb arc. Soha nem nyugszik, soha nem pihen és mindig valami érdekes kincs után lohol. Mellette unatkozni? Kizárt. Nem csoda, ha minden nő odavan érte.

Mit tanulj tőle?
Kalandvágy

3. Alex J. Murphy

(Peter Weller – Robotzsaru)

A faszit kocsonyává lövik, aztán meghal, majd az agyát – és a megmaradt szerveit - egy géptestben keltik életre, hogy onnantól kezdve csak a bűnüldözésnek éljen. De a műveletbe hiba csúszik, ugyanis hiába küldtek rá az agyára egy format C-t, Murphy még ezek után sem tudja kiverni a fejéből az asszonyt és a gyereket. Ilyen egy tökéletes apa.

Mit tanulj tőle?
Családszeret

4. Forrest Gump

(Tom Hanks - Forrest Gump)

Azt nem lehet mondani, hogy Forrest csak a lábát lógatta egész életében. Megjárta Vietnamot, volt nemzeti pingpong-bajnok, rákászhajó-kapitány és megszállott futóbolond. Egy valami azonban soha nem változott; világ életében egyetlen lányt szeretett.

Mit tanulj tőle?
Hűség

5. James Bond

Ugye nem gondoltad, hogy éppen Bondot hagyjuk le a listáról? Ez a karakter ugyanis olyan, mintha férfiúi testbe öntötték volna a női közízlést. Jóképű, kifogástalanul öltözködik, minden körülmények között elegáns, csak úgy dőlnek belőle az idézhető egysorosok és vitathatatlan stílusikon.

Mit tanulj tőle?
Stílus

6. Jack Sparrow

(Johnny Depp - A Karib-tenger kalózai-sorozat)

Bár ízlések és pofonok különböznek, azt azért talán merészség lenne kijelenteni, hogy nem létezik Jacknél jóképűbb filmes karakter. Egy dolog azonban az ő oldalára billenti a mérleget; úgy általában totálisan tojik a világra, a legújabb közvéleménykutatások szerint (éppen elkevertük valamerre a szakirodalmat, de tutira így van!) a nők ezt a típust nagyon csípik.

Mit tanulj tőle?
Lazaság

7. Dr. Hannibal Lecter

(Sir Anthony Hopkins - A bárányok hallgatnak)

Persze a nők azt is szeretik, ha valaki szeret és tud főzni, de ilyen tekintetben inkább ne Lecter legyen a példaképed! A műveltsége és a kifinomultsága viszont már lehet követendő példa.

Mit tanulj tőle?
Műveltség

8. Tyler Durden

(Brad Pitt - Harcosok Klubja)

Alfahím. Te is alfahím akarsz lenni, ugye? Legyél!

Mit tanulj tőle?
Férfiasság

9. Rocky Balboa

(Sylvester Stallone - Rocky)

Rocky nem éppen egy Casanova és sajnos a tutyimutyiságra sem igazán vevő a szebbik nem. A kitartást azonban díjazzák, a jó öreg Balboa pedig soha nem adta fel. Ha elbizonytalanodnál, csak dúdold el magadban az Eye of the Tigert és menetelj tovább előre! Hidd el, menni fog!

Mit tanulj tőle?
Kitartás

10. Austin Powers

(Mike Myers - Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke)

Utoljára hagytuk, mert úgy igazából nem is tudjuk megmagyarázni. A modzsót nem lehet definiálni, mert az vagy van, vagy nincs. Valószínűleg ha a fenti tulajdonságokat kifejleszted magadban, jön magától, és ha egyszer megszerzed, onnantól nem lesz számodra akadály.

Mit tanulj tőle?
Modzsó

Tegnap buli után kissé kapatosan egymásnak estetek és lyukas volt az óvszer? Még nem állsz készen a részegen foganatosított apaságra? Akkor olvasd el, mit lehet tenni, hogy még időben elejét vegyétek a nem kívánt gyermekáldásnak!

Még mielőtt szó érné a ház elejét és azt mondanád, ez a nők dolga és olvassanak utána női magazinokban, tájékoztatunk róla, hogy nem csak az övé. Mert attól még, hogy az ő testéről van szó, éppen a te ondód miatt történt a malőr, így egy férfinak is baromi jó tudnia, mit kell tenni ilyen esetekben.

Felejtsd el az alternatív vajákosságokat!

Nagyon sok (megkérdőjelezhetően ezotériaszagú) fórum tanácsol alternatív, úgymond természetes módszereket a magzatelhajtásra. Vannak, akik arra esküsznek, hogy a forrófürdő megoldja a nőknél a bajt, mások különböző teákat és erős gyógynövénykeverékek fogyasztását ajánlják. Ezek kábé annyit érnek, mintha éjfélkor egy fekete kakas vérével tartanál egy erdő közepén rituális táncolást a telihold harmadik napján.

fortune-teller

Vannak persze olyan természetes módok is a dologra, amik működnek: már régen a gésák és a háremhölgyek is ismertek olyan italokat, amelyekkel többnyire el lehetett hajtani a gyereket, de a praktikák egyáltalán nem minden esetben garantálják a száz százalékos sikert. Szóval ha biztosra akartok menni, akkor a következőt kell tennetek.

72 órás tabletta

Többféle néven is ismeretes ez a szer, (például esemény utáni tabletta, sürgősségi fogamzásgátló stb.) amelyet a közösüléstől és az elélvezéstől számított hetvenkét órán, azaz három napon belül kell beszednie a hölgynek. A készítményt viszont nem lehet csak úgy patikában megvenni; a tabletta vényköteles. De a dologban szerencse, hogy a problémával el lehet menni a sürgősségre is, nem kell feltétlenül a hölgy nőgyógyászához fordulni. Meg kell néznie a nőnek előtte, hogy mikor volt az utolsó menstruációs ciklusa: ez nagyban befolyásolhatja a szer hatékonyságát (peteérés, ilyesmik). Na de mi van akkor, ha nem tudtok három napon belül elmenni az orvoshoz felíratni a tablettát? Megtörténhet ilyen katasztrófahelyzet is, de nem kell félni, erre is van megoldás. Méghozzá a...

120 órás tabletta

Igen, van olyan készítmény, ami az aktus után öt nappal is beszedhető és tökéletesen működik. Így a hölgy, ha ódzkodik elmenni a sürgősségre, kérhet egy közeli időpontot is a nőgyógyászától – de mellesleg a nőgyógyászat is soron kívül kezeli az esemény utáni tabletta felírását, így ha rendelési időben odamegy a hölgy, soron kívül fogják fogadni.

Mit kell még tudnod?

Mindkét készítmény kb. 8-10 000 forintba kerül és egyetlen pirulát tartalmaz. A gyógyszer nagy hormontartalmával hatalmas dózis és elég sok kellemetlen mellékhatása lehet, szóval ha törődsz a hölgyeménnyel, akkor ne hagyd ebben az egészben magára. Szédelgés, magas láz, fejfájás, hányinger, alvás- és vérzészavar is lehet a készítmény után – és mivel ketten vagytok felelősek a galibáért, ezért figyelj rá és bizonyosodj meg róla, hogy érzi a törődésedet. Az esemény utáni tablettát, ha időben szedte be a leányzó, akkor szinte száz százalék, hogy elkerültétek a nem kívánt terhességet – de így is érdemes pár hét múlva egy terhességi tesztet venni. Ezt vény nélkül, baráti áron beszerezhetitek bármilyen patikában.

giphy

Ha ezek után azt gondolnád, hogy ha ilyen egyszerűen is lehet tüzet oltani, akkor miért nem csinálja ezt mindenki, akkor elmondjuk: egy évben maximum kétszer ajánlja az orvos a sürgősségi tablettát, mivel nagy dózisú hormont juttat a nő szervezetébe, ami pedig sok mindent meg tud bolygatni odabent. Úgyhogy tartsd észben: ha megtörtént egy éjszaka a baki, akkor van megoldás – de azért rendszert ne csináljatok belőle, hanem minden esetben igyekezettek védekezni és figyelni aktus közben.

cig

A mianmari Mingun templom elképesztően néz ki: mint egy gigantikus tégla, ami középen elrepedt.

1790 táján kezdték építeni a Mianmar középső régiójában fekvő templomot. A Bodawpaya király által megkezdett építkezésben több tízezer hadifogoly vett részt.

Egy jóslat is kapcsolódott a megalomán vállalkozáshoz: „Amint a pagoda felépül, az ország romlásba süllyed.”

Amikor a király 1819-ben, közel százhúsz (!) utódot hátrahagyva meghalt, az építkezés is abbamaradt.

A közeli, jóval kisebb méretű Shwedagon palota ad ízelítőt abból, hogy milyen lett volna a Mingun, ha befejezik.

A templomban található 90 tonnás harag a második legnagyobb a világon.

(Fotók: Wikipedia)